Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Copa žije Superclásicom. Argentínčanov budili petardy i telefóny

Pred utorňajším semifinálovým megašlágrom juhoamerického futbalového šampionátu Copa América medzi domácou Brazíliou a jej dlhoročným rivalom z Argentíny sú hlavní tréneri týchto mužstiev v rozličnom rozpoložení.

02.07.2019 13:58 , aktualizované: 18:08
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi na tréningu Argentíny.
debata

Aspoň navonok tak pôsobia. Brazílsky kouč Tite pred duelom v Belo Horizonte priznal, že už niekoľko dní nemôže spávať, jeho náprotivok Lionel Scaloni na rozdiel od neho vyzeral uvoľnenejšie pri stretnutí s médiami.

Pre oboch juhoamerických velikánov tento prestížny zápas znamená veľa. Brazílčania, ktorí na podujatí hrajú bez najväčšej hviezdy Neymara, môžu po frustrácii z vlaňajších MS v Rusku prípadným ziskom trofeje na Copa América vniesť medzi svojich fanúšikov viac pohody.

Na celkový triumf si však brúsi zuby aj Argentína – tá na kontinentálny úspech čaká dlhých 26 rokov. Zlato z tohto turnaja by zároveň znamenalo odhodenie veľkého balvanu pre kapitána „albicelestes“ Lionela Messiho, ktorý v reprezentačnom drese stále nevyhral významné podujatie.

„Mieša sa vo mne mnoho očakávaní, ako to nakoniec dopadne. Už niekoľko nocí nemôžem spať. Budím sa okolo tretej, premýšľam o zápase a zapisujem si poznámky. Mám taký zvyk, keď mi niečo napadne, dokonca aj v spánku. Taký je údel trénerov. Podobne je možno na tom aj Lionel Scaloni,“ uviedol brazílsky kormidelník Tite.

„Selecao“ nastúpi proti Argentínčanom na štadióne Mineirao v Belo Horizonte – na mieste, kde pred piatimi rokmi utŕžilo debakel historických rozmerov v semifinále MS 2014 proti Nemecku (1:7). „Víťazstvo nad Argentínou ešte úplne nevylepší náš imidž a zároveň prehra s Nemeckom nebude mať vplyv na tento zápas,“ podotkol Tite.

Všetky doterajšie štyri ročníky, ktoré sa uskutočnili v „krajine samby a kávy“, vyhrala domáca reprezentácia. Keď sa argentínskeho kouča Scaloniho novinári opýtali, či spí rovnako málo ako Tite, odpovedal:

„Ani ja toho veľa nenaspím, ale nie je to kvôli nášmu súperovi,“ povedal 41-ročný lodivod. Vzápätí prítomných žurnalistov náramne pobavil, keď vyhlásil, že ešte nevie, či proti Brazílii postaví Lionela Messiho.

„Nie je to isté, musím sa rozhodnúť,“ vtipne dodal a potom už s vážnou tvárou doplnil: „Naši fanúšikovia si môžu byť istí, že proti ťažkému protivníkovi sa budeme snažiť hrať tak, aby na nás boli hrdí.“

Argentínski futbalisti sa pred semifinále budili na sériu ohňostrojov.

Tri vlny ohňostrojov odpálili neznáme osoby v blízkosti hotela o štvrť na dve ráno, informovala agentúra AFP. Hráčov Argentíny potom o pol siedmej ráno zobudili telefonáty z recepcie, o ktoré nikto nežiadal.

Tieto „triky“ miestnych fanúšikov sú v Južnej Amerike bežné pred kľúčovými zápasmi. Rovnakým spôsobom sa Brazílčania pokúsili narušiť pokojný spánok Argentínčanov pred kvalifikačným zápasom MS v novembri 2016.

Prvé semifinále na Copa América Brazília – Argentína sa začne v stredu nadránom o 2.30 h SELČ (v Belo Horizonte bude o 5 hodín menej). Druhý semifinálový duel Čile – Peru príde v Porto Alegre na rad o deň neskôr v rovnakom čase.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Copa América #brazílski futbalisti #argentínski futbalisti