Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slavia čakala, že Slováci sa z hanby poučili. Pripustila zrušenie Superpohára

Duel Československého Superpohára sa napokon uskutoční v Trnave, domáci Spartak v ňom v sobotu 6. júla nastúpi proti Slavii Praha.

13.06.2019 11:39 , aktualizované: 22:40
debata (1)

Pôvodne naplánované dejisko organizátori po pripomienkach bezpečnostných zložiek prehodnotili, hrať sa malo v Dunajskej Strede. Je to už tretia zmena dejiska, keďže finále sa malo hrať pôvodne v Česku. Trnavský klub o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Spartaku sa napokon podarilo presadiť, aby sa duel hral na Štadióne Antona Malatinského. Podľa slov generálneho manažéra Spartaka Mariána Černého to potvrdil už aj prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

„Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo dostať finále do Trnavy. Boli to neľahké rokovania so všetkými stranami. Chceli sme najmä pre našich fanúšikov a tiež z pohľadu atraktívnosti, aby sa hralo u nás,“ povedal Černý.

"Privítame kvalitné české mužstvo, ktoré v uplynulej sezóne hralo štvrťfinále Európskej ligy. Verím, že to bude veľká reklama na futbal. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí boli pri tomto procese nápomocní.

Nemalú rolu zohrala aj štátna polícia na čele s pánom Grunským. Patrí mu vďaka, že sa súboj odohrá na Štadióne Antona Malatinského. Želám si pekný zážitok pre všetkých ľudí," dodal funkcionár Spartaka.

Vlani súboj o Československý Superpohár medzi Slaviou Prahou a Slovanom Bratislava zrušili. Dôvodom bolo bezpečnostné riziko, keďže sa malo hrať v posledný deň školského roka a organizátori nedokázali garantovať bezpečnosť v uliciach Bratislavy, kde sa malo stretnutie odohrať.

Slavia: Táto neprofesionalita je zarážajúca

Rošády s dejiskom stretnutia o Československý Superpohár prekvapili aj predsedu predstavenstva Slavie Praha Jaroslav Tvrdík, ktorý sa vyjadril prostredníctvom sociálnej siete.

„Neuveriteľne nás prekvapujú priebežné vyjadrenia o tom, kde bude či nebude finále Československého Superpohára. S klubom tieto vyjadrenia nikto nekonzultuje. Tešíme sa na zápas, ale čakal by som, že sa slovenská strana z minuloročnej hanby poučí,“ uviedol Tvrdík.

Pod príspevkom sa rozbehla diskusia, kde jeden z používateľov napísal: „Čakal by som, že sa to po vlaňajšej blamáži zruší úplne.“ Na komentár reagoval Tvrdík: „To je pokojne možné. Máme svoj kredit a pravidlá a táto neprofesionalita je skutočne zarážajúca.“

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #finále #Spartak Trnava #Štadión Antona Malatinského #Československý Superpohár #dejisko