Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar reaguje na obvinenie zo znásilnenia: Bola to pasca

Brazílsky futbalista Neymar čelí podozreniu zo sexuálneho útoku na ženu. Útočník Paríža St. Germain sa mal dopustiť násilia v hoteli v metropole Francúzska.

02.06.2019 09:57 , aktualizované: 03.06.2019 12:06
debata
Brazílska futbalová hviezda Neymar. Foto: SITA/AP, Felipe Dana
Neymar Brazílska futbalová hviezda Neymar.

Obeť vzniesla obvinenie na polícii v Sao Paule. Informovala o tom BBC.

Žena z Brazílie, ktorej meno nezverejnili, sa skontaktovala s Neymarom prostredníctvom instagramu. Podľa policajnej správy sa obe strany dohodli na stretnutí, hráč dokonca zaplatil žene letenku do Paríža a rezervoval hotel.

Ona však vo výpovedi uviedla, že Neymar za ňou prišiel zjavne opitý, po krátkom rozhovore začal byť agresívny a násilím ju donútil k pohlavnému styku.

V policajnej správe sa uvádza, že žena sa po dvoch dňoch vrátila do Brazílie, incident neoznámila francúzskym úradom, pretože utrpela emocionálny šok a mala v cudzej krajine strach.

Futbalistov otec Neymar dos Santos pre brazílsku televíziu TV Band uviedol, že išlo o očividnú pascu: „Ak má verejnosť pochybnosti a pravda sa neodhalí včas, nakopí sa to ako snehová guľa. Ak budeme musieť zverejniť komunikáciu medzi Neymarom a tou osobou, spravíme to.“

Jeho syn tak v priebehu víkendu urobil, na svojom instagramovom účte zverejnil konverzáciou s danou dievčinou. Následne ju však zo sociálnej siete stiahol.

Z videa vyplývalo, že Neymar s dotyčnou ženou prostredníctvom aplikácie WhatsApp živo komunikoval aj na druhý deň po akte a konverzácia neobsahuje žiadnu zmienku o znásilnení.

"Chcem sa podeliť o všetky detaily v našej komunikácii, zverejnil som súkromné správy, fotografie. Je to dôležité z toho dôvodu, aby vyšlo najavo, aká je v skutočnosti pravda. K žiadnemu znásilneniu neprišlo.

Bol to vzťah muža a ženy medzi štyrmi stenami, pričom na druhý deň sme spolu normálne komunikovali a vymieňali si správy. Obvinenie zo znásilnenia bolo pre mňa šokom. Každý, kto ma pozná, vie, že môj charakter a svedomie by mi nedovolili niečo také spraviť.

Bola to pasca nastražená na moju osobu a zároveň poučenie do budúcnosti. Táto kauza ranila nielen mňa, ale celú moju rodinu. Verím, že si vyšetrovatelia prečítajú celú konverzáciu a uvidia, ako to celé naozaj bolo," uviedol Neymar.

Kauza narušila prípravu hráča i celého brazílskeho tímu na vrcholnú akciu roka, ktorou je pre „kanárikov“ kontinentálny šampionát. Stredopoliar Fernandinho na stretnutí s novinármi vyhlásil, že verí v Neymarovu nevinu.

„Som zaskočený a smutný z toho, že sa aféra prevalila iba pár dní pred štartom Copa America. Dúfam, že sa všetko čo najskôr vysvetlí, aby sme sa mohli nerušene pripravovať. Som presvedčený, že Neymar je v tom nevinne,“ povedal hráč Manchestru City.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #násilie #znásilnenie #PSG #brazílski futbalisti