Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Nitre počítajú škody. Len spisovať ich budeme dva dni

To, z čoho mali v Nitre obavy, sa nakoniec aj potvrdilo. Chuligáni zanechali na miestnom štadióne spúšť.

02.05.2019 14:48 , aktualizované: 03.05.2019 11:16
Trnava, fanúšikovia, pohár Foto: ,
Fanúšikovia Trnavy skomplikovali organizátorom slávnostné odovzdávanie pohára.
debata

Po finále Slovnaft Cupu medzi Spartakom Trnava a MŠK Žilina musia v Nitre počítať škody. Fanušikovia oboch táborov spravili na novom štadióne škody.

„Sedačky sú povytŕhané, striedačky poškodené, trávnik obhorený od svetlíc, časť umelej trávy vypálená. Dva dni to budeme len spisovať,“ hneval sa pre portál mynitra.sme.sk Marián Valenta, predseda predstavenstva FC Nitra.

Škody však zrejme nepôjdu na vrub miestneho klubu. Finále organizoval Slovenský futbalový zväz – tam bude smerovať nitrianska sťažnosť. Funkcionári SFZ potom zrejme oslovia dotknuté kluby – predovšetkým Trnavu a čiastočne aj Žilinu.

„Nejaké drobné veci sú aj v žilinskom sektore, ale 99 percent škody je od Trnavčanov,“ dodal Valenta.

Slovenský futbalový zväz zobral ako usporiadateľ finále zodpovednosť na seba a prisľúbil všetky škody uhradiť. „Nechceme skúmať, ako sa prepašovala pyrotechnika na zápas, prečo indivíduá v maskách neboli vytiahnuté z davu a súdené za porušenie zákona, ako je možné, že tisícový dav vtrhol na ihrisko medzi hráčov. Vieme, že nič s toho sa nemalo stať,“ vyjadril sa viceprimátor Nitry Daniel Balko.
Triumf Trnavy vo finále Slovenského pohára Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Slovenského pohára pred...

Ako doplnil hovorca Nitry Tomáš Holúbek, tisícový pochod trnavských fanúšikov pred zápasom sa vďaka asistencii polície zaobišiel bez problémov. Inak prázdne centrum Nitry vo sviatočný deň ožilo, terasy sa zaplnili trnavskými fanúšikmi, ktorí si krátili čas skandovaním.

"No zápas ukázal aj druhú tvár trnavských fanúšikov, keď rozvášnený dav výtržníkov začal ničiť nový nitriansky štadión. Logicky tak vystáva otázka, či cena za niekoľkohodinové oživenie centra mesta nebola privysoká, či to vôbec stálo za to,“ skonštatoval Holúbek.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #FC Nitra