Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spartu zahanbil rival a trofej nezíska. Trénera Ščasného po prehre odvolali

Futbalisti Sparty mali v domácom pohári poslednú šancu, ako v tejto sezóne získať trofej, preto si nevedeli vysvetliť, prečo v semifinále v pražskom derby na Slavii podali taký nevýrazný výkon a prehrali 0:3.

25.04.2019 07:15 , aktualizované: 11:12
debata

Sparta nadviazala na nedeľňajšiu nedôstojnú ligovú prehru 1:3 s Karvinou. Podľa slovenského obrancu Lukáša Štetinu má Sparta problémy so psychikou a nevie sa zdvihnúť po zlom výsledku.

„Asi to bude psychikou. Pretože si myslím, že nie sme horší futbalisti. Len jednoducho prestaneme zbierať body alebo sa nám prestane trochu dariť a celkovo sa rozsypeme. Vôbec sa z toho nevieme ako tím dostať, nejako sa z toho pozbierať,“ povedal novinárom Štetina.

„Je to veľmi tvrdá rana. Išli sme do toho s tým, že sme si povedali, že pohár vyhráme, že je to jediná trofej, ktorú môžeme vyhrať. Bohužiaľ, zápas tomu nenasvedčoval. Hrali sme strašidelne. Neboli sme vôbec na lopte. Bola to tragédia,“ dodal brankár Milan Heča.

Sparta inkasovala prvé dva góly zo štandardných situácií od Tomáša Součka, ktorý im dal po centroch góly aj v predchádzajúcich dvoch derby.

„Neviem si to vysvetliť. Mal som ho na starosti. Prvý gól, ktorý dal, sme bránili v zóne, mali sme brániť osobne. A potom sa mu to od brvna odrazí pred prázdnu bránku. Je to zložité. Ja som ho bránil, možno malo byť moje postavenie lepšie,“ podotkol Štetina.

„Vedeli sme, že štandardky majú silné. Majú snáď deväť hráčov okolo 190 centimetrov. Zase mali snáď 15 rohov, tie štandardky vyplývali z toho, že sme neboli na lopte. Štandardky si vytvorili z toho tlaku a je už potom o osobnom bránení,“ podotkol Heča.

Verí, že vyradenie z pohára Spartu pred záverom ligy – posledným kolom základnej časti a následnou nadstavbou – nepoznamená. „Myslím, že sa zdvihneme, musíme sa chytiť hneď teraz v Opave. Máme šesť kôl do konca. Musíme ísť do každého zápasu s tým, že chceme vyhrať, a nejako dôstojne ukončiť sezónu,“ dodal Heča.

Zdeněk Ščasný už nie je trénerom futbalistov Sparty Praha. Vedenie klubu ho odvolalo niekoľko hodín po prehre o Slaviou. Mužstvo zatiaľ povedie jeho doterajší asistent Michal Horňák. V lete vedenie „rudých“ pravdepodobne angažuje zahraničného kouča. Informoval o tom server idnes.cz.

„Situácia po zápasoch s Karvinou a Slaviou bola taká, že sme museli spraviť okamžité rozhodnutie. Dospeli sme k záveru, že odvoláme trénera, lebo výsledky i predvedená hra boli veľmi zlé,“ uviedol pre klubový web generálny riaditeľ Sparty František Čupr. V Sparte pôsobí aj slovenský obranca Lukáš Štetina.

Ščasný nahradil vlani v júli po nevydarenom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA proti Subotici Pavla Hapala – súčasného trénera slovenskej reprezentácie.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Štetina #AC Sparta Praha #SK Slavia Praha