Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec pátrania. Polícia identifikovala Salovo telo

Telo, ktoré záchranári vytiahli z potopeného lietadla na dne mora, patrilo futbalistovi Cardiffu City Emilianovi Salovi.

08.02.2019 00:02 , aktualizované: 10:16
Emiliano Sala Foto: ,
Britskí vyšetrovatelia vytiahli v stredu jedno telo z trosiek lietadla na morskom dne, na palube ktorého boli argentínsky futbalista Emiliano Sala a jeho pilot. Vo štvrtok potvrdili, že vo vraku našli telo Salu.
debata

Vo štvrtok večer to oficiálne potvrdila polícia v britskom Dorsete.

Dvadsaťosemročný argentínsky útočník 21. januára cestoval spolu s pilotom Davidom Ibbotsonom z Nantes do Cardiffu, keď lietadlo zmizlo z radarov na Lamanšským prielivom. Telo vytiahli záchranári z mora v stredu večer potom, ako sonarom našli trosky lietadla.

„Tieto správy sú také bolestivé. Úprimnú sústrasť rodine, priateľom a spoluhráčom Emiliana Salu. V tejto ťažkej chvíli sme s vami,“ napísal na twitteri prezident Argentíny Mauricio Macri.

Potopený stroj objavili už v pondelok, ale Salovo telo sa im podarilo vytiahnuť až v stredu. Telo pilota sa zatiaľ ešte nenašlo. Vrak lietadla sa nachádza v hĺbke asi 67 metrov severne od ostrova Guernsey. Doteraz sa ho nepodarilo dostať nad hladinu aj kvôli zlému počasiu.

Oficiálne pátranie po Salovi a pilotovi Ibbotsonovi záchranári ukončili bez úspechu po troch dňoch. Ďalšie pátranie po vraku lietadla umožnila verejná zbierka, na ktorej sa zúčastnili okrem iných aj Diego Maradona či Lionel Messi a v ktorej sa vyzbieralo vyše 300-tisíc eur.

Cardiff City podpísal Salu ako rekordnú posilu (17 milónov eur) len týždeň pred tragédiou z francúzskeho FC Nantes. Argentínčan patril v uplynulých sezónach medzi najlepších strelcov Ligue 1. Na jeseň strelil v lige a pohári 13 gólov, viac dali len Kylian Mbappé a Nicolas Pépé.

Francúzska liga si uctí Salovu pamiatku tým, že všetky víkendové stretnutia dvoch najvyšších súťaží sa začnú minútou potlesku.

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Cardiff City #FC Nantes #Emiliano Sala