Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mucha je pripravený ukončiť kariéru. Zaujímavú ponuku by však zvážil

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Mucha, ako prezident Únie futbalových profesionálov (ÚFP), prevzal na svetovom kongrese medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro certifikát, ktorým bola slovenská asociácia prijatá za kandidáta a od riadneho členstva vo FIFPro ju delí iba posledný krok.

28.01.2019 13:46
Ján Mucha Foto: ,
Ján Mucha.
debata

Tridsaťšesťročný rodák z Belej nad Cirochou (nar. 5. decembra 1982) sa však v hektickom závere vlaňajšieho roka okrem práce v ÚFP venoval aj aktívnej brankárskej činnosti, počas jesene podpísal krátkodobý kontrakt do 1. januára 2019 v škótskom prvoligovom klube FC Hamilton Academical.

„Ja som už pripravený ukončiť aktívnu kariéru. Ak by však ešte prišla zaujímavá ponuka, akou bola napríklad tá zo škótskeho klubu Hamilton Academical, samozrejme by som ju zvážil. Ak nie, budem sa naďalej plnohodnotne venovať mojej činnosti v Únii futbalových profesionálov,“ povedal.

Mucha nastúpil v najcennejšom drese dovedna 46-krát. Na klubovej úrovni v zahraničí v minulosti pôsobil v anglickom Evertone, poľských tímoch Legia Varšava, Termalica Nieciecza či ruských kluboch Krídla Sovietov Samara a Arsenal Tula.

V domovine chytal za Inter Bratislava, Žilinu i Slovan Bratislava. Momentálne už venuje všetky sily fungovaniu Únie futbalových profesionálov.

Ján Mucha v reprezentačnom drese. Foto: SITA
Ján Mucha Ján Mucha v reprezentačnom drese.

„Pozícia prezidenta je veľmi dôležitá, cítim zodpovednosť voči všetkým členom únie. Hráči našu asociáciu potrebujú nielen na riešenie sporov s klubmi, radia sa s nami aj v iných prípadoch. Pre nás je to znamenie, že ÚFP má po takmer troch rokoch fungovania svoju váhu. Futbalisti pochopili, že je pre nich dôležité, aby mali svoju organizáciu, ktorá ich bude zastrešovať a pomáhať im.“

V ostatných dňoch Mucha navštevuje hráčov v kluboch.

„Počas posledného týždňa som sa veľa nacestoval, stretol som sa s našimi členmi v štyroch tímoch. Teší ma, že o členstvo prejavujú záujem ďalší futbalisti. Pre mňa ako prezidenta ÚFP je najdôležitejší osobný kontakt, s hráčmi sa chcem stretávať pravidelne. Zo začiatku to nebolo až tak často možné, pretože som ešte sám aktívne hral, ale moja kariéra sa už blíži ku koncu. Vek nepustí, každý raz musí skončiť,“ skonštatoval Ján Mucha.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Mucha