Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelé: Messi? Nemôže byť najlepší ten, kto pozná jednu kľučku a nevie hlavičkovať

Legendárny brazílsky futbalista Pelé v rozhovore pre denník Folha de Sao Paulo zrejme príliš nepotešil fanúšikov Lionela Messiho.

07.12.2018 08:19
debata (21)
Pelé s Lionelom Messim na snímke z roku 2012,... Foto: SITA/AP, Michael Probst
Lionel Messi, Pelé Pelé s Lionelom Messim na snímke z roku 2012, keď Argentínčan získal jedno z piatich Zlatých lôpt.

Pelého, ktorý počas svojej kariéry strelil 1281 gólov, vyzvali, aby porovnal svoju hru s argentínskou hviezdou Barcelony.

„Ako sa dá porovnávať niekto, kto dobre hlavičkuje, výborne strieľa pravačkou i ľavačkou, s niekým, kto má dobrú strelu len jednou nohou, pozná len jednu kľučku a nevie hlavičkovať? Taký hráč nemôže byť najlepší. S Pelém môžete prirovnať niekoho, kto má dobré strely oboma nohami a dáva góly aj hlavou,“ povedal 78-ročný Pelé.

Podľa Najlepšieho svetového futbalistu storočia aj iní hráči urobili pre úspech Barcelony toľko ako Messi. Maradona bol lepším hráčom a aj Nemci či Holanďania majú slávne postavy.

„Maradona je najlepší futbalista všetkých čias. Ak sa ma spýtate, či bol lepší ako Messi, tak vám odpoviem, že Maradona bol oveľa lepší. Nemci mali zasa Franza Beckenbauera a Holanďania Johanna Cruyffa, to boli futbaloví klasici,“ dodal.

Napriek týmto slovám Pelé uznal aj kvality a úspechy Messiho. Tridsaťjedenročný držiteľ piatich Zlatých lôpt zaznamenal v 653 klubových zápasoch 567 gólov, v 128 reprezen­tačných štartoch ich nastrieľal 65. V argentínskom drese mu však významnejšia trofej chýba.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #pelé #Lionel Messi