Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Primátor Trnavy chodil do kotla, ale nedal nám ani euro, hnevá sa Spartak

Generálny manažér Spartaka Trnava Pavel Hoftych skritizoval v rozhovore pre český internetový portál sport.cz primátora Trnavy Petra Bročku.

28.11.2018 08:12
Peter Bročka Foto: ,
Trnavský primátor Peter Bročka.
debata (65)

Odchádzajúci funkcionár naznačil, že aj najdôležitejší muž na úrade v Trnave môže za to, že z Trnavy okrem neho odchádza aj majiteľ Vladimír Poór.

Rozhodnutie ukončiť svoje pôsobenie na Slovensku vraj v Hoftychovi dozrelo po komunálnych voľbách na začiatku novembra. Bročka v nich suverénnym spôsobom obhájil svoju pozíciu.

"Bolo teda jasné, že situácia sa k lepšiemu neposunie. V ten okamih som vycítil, že nemá zmysel pokračovať. Nevidel som žiadnu motiváciu,“ prezradil sklamaný Hoftych.

Potom začal byť osobný a 36-ročnému právnikovi vyčítal konkrétne veci.

„Vezmite si: sme Spartak Trnava, slávny slovenských klub, a mesto, ktorého primátor jazdí na vonkajšie zápasy v Európskej lige, chodí do fanklubu aj do kotla medzi Ultras so šálom Spartaka, neprispeje na prevádzku A-tímu ani euro. Okrem nulového prenájmu tréningovej plochy, ktorá však bola prenajatá za rovnakých podmienok aj za predchádzajúcich primátorov. Mesto Trnava proste nespolupracuje,“ vyhlásil Hoftych.

Čo bude so Spartakom ďalej, už českého manažéra príliš nezaujíma. „Priznám sa, že keď niečo odpíšem, tak so všetkým. Počas víkendového zápasu som sa síce cez polčas pohádal s rozhodcom, ale celkovo som v sebe nemal už žiadne emócie,“ naznačil.

Čo bude so Spartakom ďalej?

„O záchranu pravdepodobne hrať nebude. Majiteľ sa pokúsi zohnať investora, klub bude fungovať. Je však jasné, že to, čo sa podarilo teraz nám, ďalších štyridsať rokov nebude,“ dodal na záver.

Video
65 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Peter Bročka #Pavel Hoftych