Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania chcú MS 2030. A udržať Southgata

Anglická Futbalová asociácia (FA) má záujem o zorganizovanie majstrovstiev sveta vo futbale 2030.

02.08.2018 08:37 , aktualizované: 09:19
Wembley Foto: ,
Štadión Wembley.
debata

Ostatný veľký šampionát sa v „kolíske futbalu“ uskutočnil ešte v roku 1996, bol to európsky šampionát v ôsmich anglických mestách. Tridsať rokov predtým sa tam konali aj MS 1966. Predseda FA Greg Clarke uviedol, že správna rada tejto organizácie súhlasila s návrhom a začne pracovať na tom, či sa projekt „mundialu“ 2030 bude dať zrealizovať.

„Na tomto návrhu budeme pracovať počas nasledujúcej sezóny a konečné rozhodnutie urobíme do konca roka 2019,“ uviedol Clarke.

Ako je známe, londýnsky štadión Wembley bude hostiť sedem zápasov majstrovstiev Európy 2020 a plánuje sa uchádzať aj o majstrovstvá sveta vo futbale žien 2021. Anglicko neuspelo pri snahe organizovať MS 2018, v hlasovaní v decembri 2010 odpadlo už v 1. kole.

Okrem Angličanov by chcel turnaj v roku 2030 usporiadať aj trojlístok Argentína, Paraguaj a Uruguaj. Juhoameričania by svoju kampaň radi postavili na „storočnicovom jubileu“, keďže premiérový šampionát sa uskutočnil v roku 1930 v Uruguaji.

Chcú udržať Southgata

Vedenie Anglickej futbalovej asociácie (FA) chce predĺžiť kontrakt s reprezentačným trénerom Garethom Southgateom. Kouč Albiónu si získal u fanúšikov veľké sympatie po tom, ako na MS 2018 v Rusku priviedol svojich zverencov k štvrtému miestu.

Southgate sa ujal svojej funkcie v novembri 2016, keď nahradil na lavičke Sama Allardycea a podpísal štvorročný kontrakt do skončenia EURO 2020. Predsta­vitelia FA však veria, že sa s ambicióznym koučom dohodnú na predĺžení spolupráce.

„Gareth odvádza excelentnú robotu. Urobíme všetko pre to, aby zostal trénerom Anglicka aj po roku 2020. Teraz je na dovolenke. Keď sa z nej vráti, okamžite začneme rokovať o predĺžení kontraktu,“ citovala agentúra AP slová výkonného šéfa FA Martina Glenna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Uruguaj #anglicko #Argentína #Wembley #Paraguaj