Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Góly Neymara a Messiho prinesú jedlo pre OSN. Nielen Tite kampaň kritizuje

Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Titom kritizoval reklamno-charitatívnu kampaň firmy MasterCard, ktorá je jedným z hlavných sponzorov tímu.

03.06.2018 11:33
Lionel Messi, Neymar Foto: ,
Lionel Messi a Neymar na archívnej snímke počas spoločného pôsobenie v Barcelone.
debata

Trénerovi sa nepáči, že prevádzkovateľ platobných kariet chce oceňovať góly strelené hviezdnym Neymarom – a jeho argentínskym náprotivkom Lionelom Messim – čo môže mať zlý vplyv na celý tím.

MasterCard minulý týždeň oznámil, že venuje sumu zodpovedajúcu cene 10 000 jedál Svetovému potravinovému programu (WFP) organizácie OSN za každý gól, ktorý Neymar a Messi strelia za reprezentáciu. Akcia potrvá do marca 2020.

„MasterCard, niečo ti poviem,“ uviedol brazílsky kouč Tite na sobotňajšej tlačovej konferencii v Liverpoole pred nedeľňajším prípravným zápasom proti Chorvátsku.

„Táto charita je veľmi pekná. Je krásna a je veľkorysá. Ale rovnako skvelá by bola v prípade, keby ste dali jedlo za každý gól akéhokoľvek hráča Brazílie alebo Argentíny. Sme tím a také gestá môžu byť trochu rušivé. To je môj názor,“ povedal kouč päťnásobných majstrov sveta.

Kampaň si z rovnakého dôvodu vyslúžila v minulých dňoch kritiku na sociálnych sieťach, na druhej strane obaja hráči tvrdili, že sú na svoje zapojenie hrdí.

Bývalí spoluhráči z Barcelony Messi a Neymar sa chystajú na majstrovstvá sveta v Rusku, kde by mali patriť k najväčším hviezdam. Neymar sa už zotavil zo zranenia nohy a v nedeľu má proti Chorvátsku odohrať druhý polčas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #OSN #Lionel Messi #Mastercard #WFP