Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentína oplakáva futbalového šialenca. Zomrel majster sveta Houseman

Bývalý argentínsky futbalista a majster sveta z domáceho šampionátu v roku 1978 Rene Houseman zomrel vo veku 64 rokov.

22.03.2018 23:38
Rene Houseman Foto:
Rene Houseman na MS 1978. V drese Argentíny sa tešil z titulu.
debata

Vo štvrtok o tom informoval prezident Argentínskej futbalovej asociácie (AFA) Claudio Tapia. Ako uviedli miestne médiá, už dlhšie bojoval s rakovinou.

Pravý krídelník odohral v národnom tíme 55 duelov a strelil trinásť gólov. Okrem víťazných MS 1978 si zahral aj na šampionáte v roku 1974 v Nemeckej spolkovej republike.

Profesionálnu kariéru odštartoval v tíme Defensores de Belgrano, z ktorého v roku 1973 prestúpil do Club Atletico Huracan. Práve v jeho drese prežil najlepšie roky, za tím z predmestia Buenos Aires odohral 266 ligových duelov a strelil 108 gólov.

Rene Houseman (vpravo) s bývalým spoluhráčom z... Foto: Reuters, Enrique Marcarian
Rene Houseman, Daniel Passarella Rene Houseman (vpravo) s bývalým spoluhráčom z Argentíny Danielom Passarellom na snímke z roku 2013.

V roku 1980 prestúpil do River Plate a zahral si aj za čílske Colo-Colo, Amazulu z JAR, Independiente a Excursionistas. „El Loco“ (šialenec), ako znela jeho prezývka, odohral dokopy 349 duelov a strelil 129 gólov.

„S veľkým zármutkom som sa dozvedel o smrti Loca Reneho Housemana, nech odpočíva v pokoji,“ napísal na twitter jeho bývalý reprezentačný spoluhráč Osvaldo Ardiles.

„Bol to najkrajší šialenec na svete,“ pridal sa ďalší člen víťazného tímu z roku 1978 Daniel Valencia. Informovala agentúra dpa.

debata chyba
Viac na túto tému: #argentínski futbalisti #Rene Houseman #MS 1978 vo futbale