Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Enfant terrible na ústupe. Mutko odstúpil z ďalšej funkcie

Vicepremiér Vitalij Mutko odstúpil z pozície predsedu organizačného výboru futbalových majstrovstiev sveta v Rusku 2018.

27.12.2017 14:16
Mutko Foto: ,
Vitalij Mutko odstúpil z pozície predsedu organizačného výboru MS 2018.
debata (1)

Muža zapleteného do dopingového škandálu v ruskom športe nahradil vo funkcii doterajší generálny riaditeľ organizačného výboru a člen rady FIFA Alexej Sorokin.

Päťdesiatdeväťročný Mutko sa vzdal pozície v prípravnom výbore dva dni po tom, ako dočasne na šesť mesiacov opustil post predsedu Ruskej futbalovej únie.

„Budem sa sústrediť na svoju prácu vo vláde. Zostáva ešte urobiť veľa práce, ale som si úplne istý, že všetko bude hotové včas,“ povedal v stredu Mutko, na odstúpení ktorého naliehala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) po vyšetrovaní dopingovej aféry v ruskom športe.

Mutko dostal na začiatku decembra od Medzinárodného olympijského výboru doživotný zákaz činnosti v olympijskom hnutí. Podľa vyšetrovateľov zohral ako vtedajší minister športu kľúčovú úlohu v dopingovej afére v Rusku a v prípadoch manipulácií so vzorkami počas ZOH 2014 v Soči.

Ruskí reprezentanti kvôli tomu nemôžu na februárových OH v Pjongčangu štartovať pod svojou vlajkou, ale len ako neutrálni športovci.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Mutko #MS 2018 vo futbale #Rusko na ZOH