Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

La Liga bez Barcelony? Je ťažké si to predstaviť, smúti kapitán Realu Madrid

Kapitán futbalistov Realu Madrid Sergio Ramos dúfa, že napätá politická situácia v Katalánsku pravdepodobne nespôsobí odchod FC Barcelona zo španielskej ligy. Súťaž bez úhlavného rivala si tridsaťjedenročný obranca nedokáže predstaviť.

31.10.2017 15:56
Real Madrid Foto: ,
Kapitán Realu Madrid Sergio Rámos takto oslavovali titul v španielskej lige.
debata

Katalánsko v piatok vyhlásilo nezávislosť, ktorú ale madridská vláda neuznala a následne regiónu obmedzila autonómiu a prevzala nad ním moc. Už skôr sa špekulovalo o tom, že by Barcelona a ďalšie katalánske kluby v prípade odtrhnutia od Španielska mohli hrať ligovú súťaž v inej krajine.

Súboje Realu s Barcelonou pritom dlhodobo patria k najsledovanejším futbalovým zápasom po celom svete. „Je ťažké si predstaviť La Ligu bez Barcelony. Chcel by som, aby tu pokračovala a nič sa nemenilo,“ povedal Ramos rozhlasovej stanici Onda Cero.

„Situácia v Španielsku ma bolí, pretože si myslím, že sme spoločne silnejší. Je mi ľúto, že takto teraz Španielsko vníma okolitý svet,“ doplnil reprezentačný obranca.

Barcelona má po desiatich kolách španielskej ligy na čele tabuľky už osembodový náskok na tretí Real Madrid. Obhajca titulu naposledy v nedeľu aj s Ramosom v zostave prekvapujúco prehral na ihrisku katalánskeho nováčika Girona 1:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Sergio Ramos