Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadávky i prejavy fašizmu. Nemci sa hanbili za svojich fanúšikov

Nemeckí futbalisti po piatkovom víťazstve nad Českom (2:1) neprišli k vyhradenému sektoru pozdraviť sa s vlastnými fanúšikmi tak, ako býva zvykom. Bola to reakcia na správanie približne 200-člennej skupiny priaznivcov, ktorí svojim správaním počas zápasu v pražskom Edene a po ňom zverencov trénera Joachima Löwa poriadne nahnevali.

02.09.2017 13:18
Nemecko futbal fans Foto: ,
Jeden z fanúšikov Nemecka sa snaží konfrontovať Thomasa Müllera (s číslom 13).
debata (1)

Rušili už pri hymnách a minúte ticha, z ich miest sa potom ozývali popevky s nacistickým podtextom, fašistický pozdrav i urážky na adresu Nemeckého futbalového zväzu či strelca prvého gólu Tima Wernera.

„Katastrofa, hrozné,“ hneval sa strelec víťazného gólu Mats Hummels. „Toto nie sú fanúšikovia, sú to chuligáni. Títo ľudia ničia futbal a robia to vedome. Preto je dôležité dostať ich zo štadiónov. Nič také na zápasoch nechceme,“ pokračoval.

Vyčíňanie nemeckých fanúšikov počas zápasu... Foto: Reuters, DAVID W CERNY
Nemecko futbal fans Vyčíňanie nemeckých fanúšikov počas zápasu Česko - Nemecko.

„Tima Wernera urážali, ponižovali, potom začal kričať ďalšie hnusné veci. Úplne sa od toho dištancujeme, nechceme s tým mať nič spoločné. Preto sme ani k sektoru nešli. Mrzí nás to kvôli tým fanúšikom, ktorí nič nerobili a len vzorne povzbudzovali,“ dodal Hummels.

Podľa manažéra národného tímu Olivera Bierhoffa boli v hľadisku dve skupiny nemeckých fanúšikov. Jedna bola organizovaná nemeckým zväzom. „U tých ďalších nešla distribúcia vstupeniek cez nás,“ zdôraznil bývalý nemecký reprezentant.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #Mats Hummels #kvalifikácia MS 2018 vo futbale