Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

VIDEO: Pôjde Messi na MS do Ruska? Argentína vážne hazarduje s postupom

Uruguajčan Luis Suárez si symbolicky obliekol dres s dvadsiatkou a jeho argentínsky spoluhráč z Barcelony Lionel Messi sa k nemu postavil s tridsiatkou, aby pripomenuli spoločnú kandidatúru týchto dvoch juhoamerických krajín a potenciálne aj Čile a Paraguaja na usporiadanie futbalových MS 2030, v stretnutí kvalifikácie svetového šampionátu 2018 sa v Montevideu medzi Uruguajom a Argentínou zrodila málo riešiaca bezgólová remíza.

01.09.2017 09:58
Lionel Messi, Luis Suárez Foto: ,
Luis Suárez a Lionel Messi pózujú pred zápasom Uruguaja a Argentíny.
debata

Kouč hostí Jorge Sampaoli absolvoval prvý súťažný zápas vo funkcii a povedal, že výsledok vníma ako trochu trpký. Dianie na trávniku vzbudilo menej nadšenia, než vyvolala predchádzajúca prezentácia kandidatúry. Sampaoli pripustil, že Argentíne, obhajcovi striebra z Brazílie 2014, pomerne reálne hrozí absencia v budúcoročnom Rus­ku.

Spomenutá Brazília už dávnejšie má istotu štartu na najbližších majstrovstvách sveta a dosiahla deviate víťazstvo v rade. V rámci 15. kola z osemnástich si pred vlastnými fanúšikmi v Porto Alegre poradila s Ekvádorom 2:0.

Spolu s ňou priamo postúpia tri tímy z desaťčlenného regionálneho súperenia, jeden absolvuje interkontinentálnu baráž, na tomto mieste v tabuľke aktuálne figuruje práve Argentína za Kolumbiou, Uruguajom a Čile. V utorok 5. septembra sú na programe duely Bolívia – Čile, Kolumbia – Brazília, Ekvádor – Peru, Argentína – Venezuela a Paraguaj – Uruguaj.

Uruguaj Argentína 0:0

Brazília – Ekvádor 2:0

Čile – Paraguaj 0:3

Peru – Bolívia 2:1

Venezuela – Kolumbia 0:0

debata chyba
Viac na túto tému: #Uruguaj #Argentína #Lionel Messi