Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S videotechnológiou by som De Jonga vylúčil, priznal po siedmich rokoch Webb

Hlavný rozhodca finálového zápasu futbalových MS 2010 v JAR, Angličan Howard Webb, s odstupom siedmich rokov priznal, že ak by v tom čase mohol využiť pomoc videotechnológie, Holanďan Nigel de Jong by už v 28. min putoval "predčasne pod sprchy" po červenej karte.

22.07.2017 12:21
Howard Webb Foto:
Rozhodca Howard Webb.
debata

Mnohí fanúšikovia majú doteraz v živej pamäti priam hororový karatistický kop reprezentanta „Oranjes“ do hrude Španiela Xabiho Alonsa, po ktorom De Jong vyviazol len so žltým napomenutím.

„Áno, keby to bolo dnes, bola by to jasná červená karta,“ vyhlásil Webb počas piatkového mediálneho seminára súvisiaceho so spustením videotechnológie v zámorskej Major League Soccer (MLS). Túto novinku oficiálne zavedú 5. augusta.

„Bola to vtedy z mojej strany zjavná chyba, že som holandského hráča nevylúčil. S touto modernou technikou by som sa určite rozhodol správne. Ľudia si často neuvedomia, že arbiter môže vidieť situáciu z iného uhla, než aký majú k dispozícii televízie. Videotechnológia v MLS pomôže eliminovať počet chýb a nepostrehnutých situácií vrátane gólov, pokutových kopov, zákrokov na červenú kartu či nesprávne udelených trestov,“ dodal 46-ročný Webb, v rokoch 2003–2014 rozhodca v anglickej Premier League.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2010 #Nigel de Jong #Howard Webb