Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šestákove góly držia Poprad v pohárovej hre

Sotva niekto predpokladal, že v popradskom finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu si môžu 1. mája zahrať domáci futbalisti.

06.04.2017 14:49
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták (vpravo) v drese Popradu počas prvého semifinále Slovnaft Cupu proti Skalici.
debata

Druholigoví Popradčania však na jar vyradili senzačne Dunajskú Stredu na jej novom štadióne a v prvom semifinálovom stretnutí v stredu zdolali doma aj Skalicu a živia reálnu šancu bojovať o cennú trofej. Napriek tomu, že zo štyroch semifinalistov stoja vo futbalovej hierarchii aktuálne najnižšie. Patrí im 1. miesto vo východnej skupine druhej ligy, v ktorej sa bojuje v nadstavbovej súťaži o záchranu.

Pod oboma jarnými pohárovými výhrami Popradu je podpísaný bývalý reprezentant Stanislav Šesták. Jeho gól rozhodol o vyradení Dunajskej Stredy a naposledy o víťazstve nad Skalicou. Ten môže zavážiť pred odvetou na budúci týždeň.

„Zatiaľ sme len po prvom polčase, máme tesný náskok a pokúsime sa ho využiť a postúpiť," vyjadril sa Šesták po prvom stretnutí. Prinieslo zaujímavý futbal druholigových súperov.

Kým v Skalici sa dá ešte očakávať vyrovnaný boj s otvoreným koncom, Slovan Bratislava je už jednou nohou vo finále. Vyhral na pôde Michaloviec 2:1 a utvoril si výbornú pozíciu pred odvetou. S Michalovcami predtým odohral päť ligových zápasov a ešte nikdy neprehral.

Doma bude jasným favoritom, ale súper ho v prvom zápase poriadne potrápil a tréner Zemplína Anton Šoltis napriek prehre vyzdvihol výkon svojich zverencov. Belasí napokon získali dosť šťastné víťazstvo.

„V pohárovom zápase je dôležité vonku skórovať, nám sa to podarilo dvakrát a odvážame si cenné víťazstvo. Je to veľmi dobrá pozícia do odvety, no vo finále ešte nie sme," pripomína slovanistický tréner Ivan Vukomanovič.

Náročnosť prvého stretnutia potvrdil aj Ján Mucha. „Ani si nepamätám, kedy som naposledy mal toľko roboty. V obrane sme museli riešiť veľa náročných situácií a rôznych skrumáží," vyjadril sa na klubovej stránke brankár belasých.

Odvety sa uskutočnia na budúci týždeň v utorok a stredu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft Cup 2016/2017 #FK Poprad