Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V pohári prvoligový i druholigový súboj. Favoritom je Slovan

Futbalisti Slovana sa po sobotňajšom ligovom stretnutí v Podbrezovej nevrátili do Bratislavy, ale pokračovali v ceste na východ. V utorok sa predstavia v Michalovciach v prvom semifinálovom zápase Slovenského pohára - Slovnaft Cupu.

04.04.2017 10:00
Slovan Foto: ,
Radosť hráčov Slovana.
debata

Slovanisti sú jasnými favoritmi tohto súboja. Nielenže v lige získali o 25 bodov viac, ale aj oba vzájomné zápasy sezóny vyhrali rovnakým skóre 3:1. Pravda, hralo sa na Pasienkoch a teraz sa belasí prvý raz v aktuálnom ročníku predstavia na pôde súpera. V prospech favorita hovorí aktuálna forma, je najúspešnejším tímom jari a kým v lige je jeho situácia v boji o titul komplikovaná, v pohári cíti veľkú šancu na zisk trofeje. V Podbrezovej vyhral 3:2 a tréner Ivan Vukomanovič bol spokojný najmä s výsledkom.

Dôležitý je pre neho fakt, že pred nabitým a náročným programom má jeho tím výhodu, lebo má širší i kvalitnejší káder ako konkurencia. Vrátil sa doň po treste aj Holanďan Schet a hneď sa uviedol víťazným gólom v Podbrezovej. „Možno dostane šancu od začiatku už v utorok v Michalovciach. Máme teraz dosť hráčov aj na lavičke, v tíme vládne zdravá konkurencia, všetci sa musia usilovať, aby sa udržali v prvom mužstve,“ pripomenul slovanistický kouč. Slovan v lige s Michalovcami nikdy neprehral – má štyri víťazstvá a jednu remízu.

V Michalovciach hovoria o historickom zápase, tak vysoko ešte v pohári neboli. Navyše sa prvý raz v tomto roku predstavia na domácom štadióne. V lige naposledy podľahli v Senici (0:1), na jar si v šiestich zápasoch pripísali len jednu výhru, na neutrálnej pôde v Poprade zdolali Trnavu.

Kým utorňajší súboj spojil dva prvoligové tímy, v stredu na seba v druhom semifinále narazia dva druholigové. Domáci Popradčania sa postarali o senzáciu, keď vo štvrťfinále vyradili Dunajskú Stredu na jej ihrisku. V uplynulých dňoch zažili aj sklamanie, pretože im tesne ušiel postup do nadstavbovej skupiny, v ktorej sa bojuje o postup do najvyššej súťaže. Skupinu o záchranu začali jasným víťazstvom nad Lipanmi (4:0).

Aj ich súper Skalica postúpil do semifinále po nečakanej výhre nad Žilinou (predtým vyradil Podbrezovú a Myjavu) a minuloročný ligista si trúfa aj proti Popradu. Patrí mu aktuálne druhé miesto v nadstavbovej súťaži o postup, lenže na lídra VSS Košice stráca dvanásť bodov. Semifinále sa hrá na odvetné zápasy, uskutočnia sa na budúci týždeň. Finále naplánovali na 1. mája do Popradu.

Semifinálový program

Prvé zápasy, utorok: 16.00 Michalovce – Slovan, streda: 17.00 Poprad – Skalica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft Cup 2016/2017