Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platini: Pre Blattera som bol posledný skalp. Želal si pohreb v sídle FIFA

Bývalý predseda UEFA Michel Platini je presvedčený, že za jeho pádom stojí Sepp Blatter.

31.03.2017 14:37
Sepp Blatter, Michel Platini Foto: ,
Sepp Blatter (vľavo) a Michel Platini.
debata

Vraj mu nikdy neodpustil, že ho v roku 2015 po vypuknutí rozsiahlej korupčnej aféry okolo FIFA vyzval na odstúpenie z čela svetovej futbalovej federácie. Platini to uviedol v rozhovore pre denník Le Monde.

„Viem, že sa na mňa fixoval. Od chvíle, keď som vyhlásil, že už toho všetkého bolo dosť a je potrebné to zmeniť, až do úplného konca. Vždy hovoril, že budem jeho posledný skalp,“ vyhlásil Platini, ktorý nakoniec ako Blattera potrestali zákazom pôsobenia vo futbale.

Dôvodom bol nevyjasnený príjem dvoch miliónov švajčiarskych frankov, ktoré Platini v roku 2011 dostal od Blattera údajne za poradenskú činnosť. Etická komisia FIFA oboch funkcionárov potrestala osemročným zákazom činnosti, ktorý neskôr znížili na šesť a v Platiniho prípade na štyri roky.

„Nikdy neverte Blatterovi všetko, čo hovorí. Je to prefíkaný politik,“ vyhlásil Platini, ktorého na čele UEFA nahradil Aleksander Čeferin, zatiaľ čo Blatterovým nástupcom vo vedení FIFA sa stal Gianni Infantino. „Blatter si myslel, že až zostarne a zomrie, tak ho pochovajú v sídle FIFA. Bolo to jeho želanie. Je to ten najsebeckejší človek, akého poznám,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michel Platini #Sepp Blatter