Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turci kvôli politike zapreli aj legendy. Galatasaray vymazal Býka od Bosporu

Turecký futbalový klub Galatasaray Istanbul zbavil členstva svojich bývalých hráčov Hakana Süküra a Arifa Erdema. Niekdajší útočníci sú podozriví z toho, že mali blízko k moslimskému duchovnému Fethullahovi Gülenovi, ktorého Ankara obviňuje zo zosnovania potlačeného pokusu o vojenský prevrat vlani v júli.

27.03.2017 14:38
Hakan Sükür Foto: ,
Hakan Sükür v drese Turecka v roku 2005.
debata (2)

Najvyššie orgány istanbulského klubu tak učinili na sobotňajšom výročnom valnom zhromaždení. Spoliehali sa tiež na to, že spomenutá dvojica včas nezaplatila členský príspevok, a preto ju na základe interných pravidiel môžu vylúčiť spomedzi členov. Informácie priniesli viaceré turecké médiá.

Hakan Sükür odohral v žlto-červenom drese väčšinu svojej kariéry. „Býk od Bosporu“, ako znie prezývka tohto kedysi výnimočného zakončovateľa, dohromady nastúpil za Galatasaray v 545 súťažných dueloch a zaznamenal 295 presných zásahov.

Arif Erdem mal v tomto klube o niečo „slabšiu“ bilanciu, v 484 vystúpeniach dosiahol 136 gólov. Obaja boli členmi bronzového tureckého tímu na MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku. Hakan Sükür v dueli o 3. miesto skóroval už v 11. sekunde, čo je dodnes najrýchlejší gól v histórii svetových šampionátov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Galatasaray Istanbul #Hakan Sükür