Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC má na novom štadióne víťazný hetrik, Trnavčania sú sklamaní

Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili aj v treťom vystúpení v novej domovskej DAC Aréne. Po dvoch trojbodových zápisoch proti Trenčínu (2:0) a Michalovciam (2:1) v zápasoch 16. a 17. kola Fortuna ligy uspeli hráči zo Žitného ostrova aj v stredajšom osemfinálovom dueli slovenskej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup: v stredu večer pred 3637 divákmi zdolali FC Spartak Trnava tesne 1:0.

01.12.2016 14:30
FK DAC 1904 Dunajská Streda, futbal, radosť Foto: ,
Radosť hráčov Dunajskej Stredy.
debata

Po bezgólovom prvom polčase sa o triumf „žlto-modrých“ postaral v 52. min senegalský legionár v drese FC DAC 1904 Pape Macou Sarr, ktorého prvé zakončenie hlavou trnavský brankár Adam Jakubech vyrazil, ale na dorážku v podaní 24-ročného útočníka už nestačil.

„Obidve mužstvá sa počas celého stretnutia snažili kontrolovať hru a hľadať možnosti ako ‚zabiť‘ súpera. Bol to typický pohárový zápas s minimom gólových príležitostí. V prvom polčase náš protivník netrafil bránku, kým u nás Vida nevyužil jedinú vážnu gólovú príležitosť,“ uviedol pre oficiálnu internetovú stránku klubu rumunský tréner Dunajskej Stredy Csaba László a pokračoval v hodnotení pohárového súboja:

„Trnavský súper je nebezpečný v útoku a v strede má kreatívnych hráčov, ktorých sme chceli odstaviť. Cez polčasovú prestávku som mojim zverencom povedal, že v prvých pätnástich minútach treba viac pritlačiť a aj sa nám to podarilo. Pri góle Sarra však musím priznať, že sme mali aj kúsok šťastia. V ďalšom priebehu stretnutia nebolo ľahké držať súpera na dištanc, utváral na našich hráčov tlak, napriek tomu však nemal vyloženú príležitosť na vyrovnanie. Zaslúžili sme si postúpiť aj kvôli fanúšikom. Zároveň sme chceli potvrdiť, že sme silným tímom v domácom prostredí.“

V jarnom štvrťfinále Slovnaft Cupu, plánovanom na 7. marca 2017, nastúpia hráči FC DAC 1904 proti druholigovému FK Poprad. Zostávajúce dvojice v boji o postup do semifinále národného pohára už dávnejšie tvoria: MFK Skalica – MŠK Žilina, ŠKM Liptovský Hrádok – MFK Zemplín Michalovce a ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín.

V tábore FC Spartak Trnava zavládol pochopiteľne smútok po stredajšej tesnej prehre na Žitnom ostrove. „V tomto dueli sme si dali jasný cieľ a tým bol postup. Pre nás to bol zápas jesene. Dunajskej Strede sme sa vyrovnali, no neustrážili sme jednu štandardku a inkasovali gól. V podstate sa súper v stretnutí nedostal za polovicu ihriska. My sa musíme tlačiť do koncovky s väčším počtom hráčov, pretože na bránku sme strieľali iba z väčšej vzdialenosti,“ hodnotil na klubovom webe bosniansky stredopoliar v trnavskom drese Emir Halilovič.

K jeho slovám sa pridal aj stopér Lukáš Greššák: „Do zápasu sme išli s tým, že nechceme inkasovať. Prinajhoršom sme očakávali jedenástkový rozstrel, čo sa nenaplnilo. Sme sklamaní, keby sme hrali odvážnejšie, možno by sme nedostali gól.“

Krídelník „andelov“ Martin Mikovič poznamenal: „V prvom dejstve sme boli zatlačení do bloku, viac sme bránili ako útočili. Po zmene strán nám ušiel začiatok, Dunajská Streda strelila gól a zatiahla sa. Následne sme začali hrať, no nevypracovali sme si žiadnu gólovú príležitosť. Chýbali nám lepšie centre. Bol to určite bojovný zápas, chceli sme sa domácim v tom vyrovnať, čo sa nám podarilo. Žiaľ, dali gól a postúpili.“

Kouč Spartaka Miroslav Karhan uviedol: „Videli sme veľmi zaujímavý zápas. Obidve mužstvá sa snažili kontrolovať stred poľa, nespraviť žiadnu chybu a tomu nasvedčoval aj prvý polčas. O prehre rozhodla naša slabá sedemminútovka po zmene strán, v ktorej sme aj inkasovali. Väčšinu stretnutia sme hrali len po šestnástku a dá sa povedať, že sme nemali vyloženú šancu. Keď nedáte gól, tak nemôžete pomýšľať na víťazstvo.“

Aj štvrťfinálové 6. kolo Slovnaft Cupu sa hrá na jeden zápas. Semifinále národného pohára má termíny 5. a 11. apríla 2017 (hrá sa už na odvetu). Finále Slovnaft Cupu by sa malo odohrať 1. mája 2017, v prípade nerozhodného výsledku nasleduje predĺženie 2×15 minút a až potom prípadný rozstrel z „bieleho bodu“.

Držiteľom minulosezónnej trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí 29. apríla 2016 na trávniku v trnavskej City Arene uspeli proti ŠK Slovan Bratislava a zdolali „belasých“ 3:1, hoci ešte v 77. min prehrávali. Duel týchto dvoch protivníkov sa v rozhodujúcom súboji Slovnaft Cupu nezopakuje v tejto sezóne 2016/2017, keďže Trenčín i Slovan figurujú v dolnej časti „pavúka“ a narazia na seba už vo štvrťfinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda #Slovnaft Cup 2016/2017