Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci ani šiestykrát neinkasovali, Buffon vyrovnal európsky rekord

Futbalisti Nemecka neinkasovali ani v rekordnom šiestom stretnutí po sebe a na trávniku milánskeho San Sira sa v utorok zrodila ich bezgólová remíza s domácim Talianskom v prípravnom medzištátnom stretnutí.

16.11.2016 12:24
Gianluigi Buffon, Leon Goretzka Foto: ,
Zákrok talianskeho brankára Gianluigiho Buffona po šanci Nemca Leona Goretzku v prípravnom zápase v Miláne.
debata

„Z hľadiska taktiky to bol veľmi náročný zápas, z ktorého si odnášame dôležité poznatky. Predovšetkým v prvom polčase sme si vpredu počínali dobre. Pred takýmto publikom zbierajú mladí hráči cenné skúsenosti. S hrou a návštevou Talianska môžeme byť spokojní rovnako ako s našou sériou šiestich zápasov bez inkasovaného gólu,“ skonštatoval na webe Nemeckého futbalového zväzu (DFB) tréner Joachim Löw.

„Videli sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme boli lepší, v druhom vyvinuli Taliani väčší tlak. Chlapcom musím zložiť veľkú poklonu. Bolo vidieť, že v Nemecku máme veľa talentov. Som hrdý na to, ako si mladíci počínali na ihrisku,“ potešilo 27-ročného lídra nemeckej ofenzívy Thomasa Müllera. O päť rokov mladší Yannick Gerhardt si odkrútil debut v národnom tíme. „Očakávania boli obrovské. Atmosféra na štadióne, to bolo niečo výnimočné. Na tento zápas nikdy nezabudnem. Keď sa človek raz dostane do národného tímu, prirodzene v ňom chce byť už nastálo,“ tvrdí podľa dfb.de stredopoliar Wolfsburgu.

Kouč Talianov Gian Piero Ventura bral nerozhodný výsledok, hoci tušil, že jeho tím mal v meraní síl s tradičným rivalom aj na viac. „Hrali sme dobre. Nemecko je stále úradujúci majster sveta a takmer nič sme mu nedovolili, aj keď mu chýbali niektorí hráči, ale to aj nám. V prvom polčase zasahoval Buffon, ale po zmene strán sa už hostia nedostali k ničomu. Okrem nastrelenej žrde sme mali štyri, päť prečíslení, s ktorými sme mali naložiť lepšie. Možno sme si zaslúžili zvíťaziť, ale musíme akceptovať výsledok,“ povedal pre web Talianskej futbalovej federácie (FIGC) 68-ročný kormidelník, podľa ktorého čaká na jeho tím síce ešte veľa roboty, ale aj svetlá budúcnosť.

„Dnes sme odohrali vyrovnanú partiu so silným súperom. Ten hral agresívne, ale nedovolili sme mu ohroziť nás. Podali sme dobrý výkon a ukázali pozitívny prístup,“ uviedol na figc.it stredopoliar Daniele de Rossi.

Na 167. zápas v talianskej reprezentácii nastúpil brankár Gianluigi Buffon, ktorý vyrovnal európsky rekord španielskeho gólmana Ikera Casillasa. Skúsený 38-ročný veterán turínskeho Juventusu odchytal prvý polčas, potom ho nahradil o 21 rokov mladší Gianluigi Donnarumma. Buffon debutoval v azúrovom drese už 29. októbra 1997 proti Rusku (1:1), keď mu vtedy dal príležitosť Cesare Maldini. Donnarumma v tom čase ešte nebol na svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #talianska futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia