Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako poraziť Angličanov? Škóti by si mali pustiť Statočné srdce

Piatkový zápas v chráme anglického tutbalu Wembley bude pre škótsku reprezentáciu najmä o dvíhaní sebavedomia po trojgólovej trnavskej sprche.

07.11.2016 15:40
Gordon Strachan Foto: ,
Škótsky tréner Gordon Strachan.
debata

Uvedomuje si to aj bývalý útočník národného tímu Kevin Gallacher. Hrdina kvalifikácie majstrovstiev sveta 1998 tvrdí, že družina Gordona Strachana si musí začať znova veriť, len vtedy je v jej silách uštedriť Albionu prvú kvalifikačnú porážku od roku 2009.

„Proti Slovensku nastúpili s tým, že to bude jednoduchšie, preto nevyhrali. Bolo z toho kruté prebudenie, azda ich ten kopanec do zadku prebral, aby si nemysleli, že sú až takí dobrí. Musia sa znova postaviť na nohy a ktorý zápas je na to lepší ako ten proti Anglicku?“ cituje BBC bývalého zakončovateľa Dundee United, Coventry či Blackburnu.

Ján Ďurica (vľavo) a Martin Škrtel počas súboja... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Ján Ďurica, Martin Škrtel Ján Ďurica (vľavo) a Martin Škrtel počas súboja so Škótskom.

Jeho krajania po prehre 0:3 v Trnave klesli na štvrtú priečku v tabuľke F-skupiny. Podľa 53-násobného škótskeho reprezentanta bude kľúčom k úspechu proti Anglicku Strachanova psychologická príprava.

„Mal by skúsiť hocičo, čo môže zabrať na morálku hráčov. Nech im pustí trebárs Statočné srdce alebo nejaký starý zápas, v ktorom sme Angličanov zdolali na Wembley. To všetko môže hráčov inšpirovať. Anglicko nemá riadneho trénera, takže na tom nie je práve najlepšie. Niekedy je lepšie natrafiť na ranené a krívajúce zviera. Škótsko má rozhodne šancu uspieť,“ myslí si 49-ročný Gallacher, autor postupového gólu Škótska do siete Lotyšska v záverečnom zápase kvalifikácie MS 1998.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Škótsko #kvalifikácia MS 2018 #Statočné srdce