Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina mala v Seredi šťastie. Pomohli jej penalty

Futbalisti MŠK Žilina mali v stredu namále a len s veľkou dávkou šťastia postúpili do štvrťfinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu.

19.10.2016 17:20 , aktualizované: 18:10
Žilina, gól, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Žiliny.
debata

Suverén najvyššej súťaže si nedokázal poradiť s druholigovou Sereďou. Zápas sa skončil 1:1 a jediná nepremenená penalta domácich v rozstrele posunula ďalej Žilinčanov. Tí zvládli všetky strely zo značky pokutového kopu.

Žilinčania nastúpili v Seredi s niekoľkými hráčmi, ktorí zvyčajne v základnej jedenástke nehrávajú. Po prestávke však postupne nastúpili z lavičky Otubanjo, Holúbek i Vavro, ale nič to nepomohlo. Žilina síce viedla po vyše hodiny hry Špalkovým gólom, ale domáci vyrovnali aj napriek tomu, že od 30. minúty hrali oslabení o vylúčeného Šálku. Na rad prišiel penaltový rozstrel. V druhej sérii zaváhal Djibi Ba. Víťaznú bodku v ňom dal Žilinčan Káčer.

Z pohárovej súťaže už vypadli piati prvoligisti. Po futbalistoch Podbrezovej, Zlatých Moraviec a Senici, ktorí opustili súťaž už v predchádzajúcich kolách v súbojoch s mužstvami z nižších súťaží, sa v osemfinále lúčili so súťažou aj ďalší.

Najprv v utorok Prešov podľahol doma druholigovému Popradu nečakane hladko 0:3. V stredu prehrala Myjava, ktorej patrí tretie miesto v aktuálnej tabuľke najvyššej súťaže. Nestačila na lídra druhej ligy v skupine západ Skalicu. O jej postupe rozhodol jediný gól, ktorý dal Milunovič. Trápil sa aj bratislavský Slovan, ktorý takisto strelil len jediný gól na pôde treťoligových Veľkých Ludiniec. Penaltový rozstrel prekvapujúco rozhodol aj liptovské derby, v ktorom druholigový Liptovský Mikuláš vypadol s treťoligovým Liptovským Hrádkom. Zápas sa skončil nerozhodne 1:1 a penaltový súboj vyhrali hostia 4:2.

Výsledky stredajších stretnutí osemfinálového 5. kola Slovnaft Cupu:

ŠKF Sereď – MŠK Žilina 1:1 (0:0), v rozstrele zo značky pokutového kopu 3:5

  • Góly: 76. Martin Mečiar (z pok. kopu) – 63. Špalek

MFK Skalica – Spartak Myjava 1:0 (0:0)

  • Gól: 60. Milunovič

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠKM Liptovský Hrádok 1:1 (0:0), v rozstrele zo značky pokutového kopu 2:4

  • Góly: 57. Jasenovský – 55. Podolský

TJ Družstevník Veľké Ludince – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

  • Gól: 38. Čavrič

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovnaft Cup 2016/2017