Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benteke prekonal rekord kvalifikácie, skóroval v 7. sekunde

Belgičan Christian Benteke v pondelok prekonal rekord kvalifikácie futbalových majstrovstiev sveta v rýchlosti dosiahnutia gólu.

11.10.2016 09:01
debata

Proti Gibraltáru vo Faro/Loulé skóroval už v siedmej sekunde, hoci úvodný výkop mali domáci outsideri. Gibraltárski hráči si stihli prihrať iba dvakrát. Benteke následne získal loptu, potiahol loptu do šestnástky a ľavačkou presne zakončil.

Ako pripomenul nemecký magazín Kicker, 25-ročný útočník so zairským rodiskom Benteke o sekundu prekonal Davideho Gualtieriho. Ten v roku 1993 v drese San Marína expresne zaskočil Angličanov.

Benteke sa nakoniec na belgickom triumfe 6:0 podieľal hetrikom, no odmietol tvrdenie, že bol postavou zápasu. „Nemyslím si, že som hrdina tohto večera. Najdôležitejšie bolo nepodceniť tento zápas. Ihneď po výkope sme na súpera vyvinuli tlak a podarilo sa nám rýchlo skórovať. Potom sme už mali veci pod kontrolou,“ vyhlásil podľa portálu sportmagazine­.knack.be zakončovateľ, ktorý v lete odišiel v rámci Anglicka z FC Liverpool do Crystal Palace.

„Posledných pár týždňov sa konečne cítim dobre a myslím si, že je to vidieť aj na ihrisku. Chcem si udržať túto formu v národnom tíme aj v klube,“ dodal Christian Benteke.

Belgičania sú po troch zápasoch na čele eliminačnej H-skupiny s plným bodovým ziskom 9 bodov a skvelým skóre 13:0. „Červeným diablom“ pod vedením Roberta Martíneza zatiaľ stíhajú sekundovať pomerne prekvapujúco len Gréci, ktorí sú druhí vinou horšieho skóre (8:1).

„Odohrali sme dobrý zápas. Nadviazali sme na výborne zvládnuté duely proti Cypru a Bosne a Hercegovine. Vypracovali sme si množstvo šancí a konečné skóre mohlo byť oveľa vyššie. Máme deväť bodov a dychtivo čakáme na ďalšie kvalifikačné stretnutia. Môžem prezradiť, že sa mi veľmi páči aj naša defenzívna taktika a hra na troch obrancov, zatiaľ sme nedostali gól,“ skonštatoval hráč FC Chelsea Eden Hazard a na adresu autora pondelkového hetriku Bentekeho dodal: „V ostatnom čase toho za Belgicko neodohral veľa a mal náročnú sezónu v Liverpoole, ale teraz je späť. Je to veľmi dobrý útočník a keď hrá, takmer vždy sa strelecky presadí. Je to dobré pre jeho herné sebavedomie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #belgická futbalová reprezentácia #futbalová kvalifikácia MS 2018 #Christian Benteke