Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliaci zaváhali v Kazachstane. Vedro ľadovej vody sa zíde

Štvrťfinalisti tohtoročných majstrovstiev Európy vo Francúzsku, futbalisti Poľska, nečakane zakopli hneď v úvodnom zápase kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

05.09.2016 12:39
Sergej Chižničenko, Bartosz Salamon Foto: ,
Sergej Chižničenko v súboji s Bartoszom Salamonom.
debata

Zverenci trénera Adama Nawalku nedotiahli do úspešného konca skvele rozohraný zápas v kazašskej Astane, s domácou reprezentáciou napokon remizovali 2:2.

„Začali sme podľa nášho scenára. Mali sme hru pod kontrolou, hrali sme trpezlivo a držali loptu na kopačkách. Vytvorili sme si viacero nebezpečných situácií, mali sme však definitívne dopísať bodku na ‚i‘. Nemôžeme si dovoliť inkasovať dva góly, keď vedieme 2:0,“ hneval sa po zápase poľský kouč Nawalka, ktorý priznal, že je z výsledku poriadne rozčarovaný. „Rezultát sa nám nepáči, ale nesmieme podľahnúť pesimizmu. Musíme to prijať, pred nami je ešte dosť zápasov. Vedro ľadovej vody nám všetkým teraz prišlo vhod,“ doplnil 58-ročný rodák z Krakova.

„Všetko sme mali pod kontrolou, vyhrávali sme 2:0, dvakrát sme navyše trafili konštrukciu bránky. Súper sa prakticky k ničomu nedostal. V druhom polčase sa zrazu všetko zmenilo. Hráči Kazachstanu nás zatlačili a my sme spanikárili. Inkasovali sme dva góly a aj keď sme sa následne snažili pozviechať, už nám niečo chýbalo. Škoda týchto stratených bodov,“ vyhlásil poľský kapitán Robert Lewandowski.

Hráči s orlicou na prsiach viedli v 35. min dvojgólovým rozdielom, keď sa presadila letná posila úradujúceho anglického majstra Leicestru City Bartosz Kapustka a neskôr z pokutového kopu aj kanonier mníchovského Bayernu Robert Lewandowski. Po zmene strán sa však začali diať veci. Sieť za brankárom Lukaszom Fabiaňským dvakrát napol Sergej Chižničenko, Poliakom dobre známy futbalista. V roku 2014 si obliekal dres Korony Kielce, kam prišiel zo Šachteru Karaganda s vizitkou ostrostrelca. V poľskej Ekstraklase však nepotvrdil povesť, ktorá ho predchádzala, v 26 stretnutiach dosiahol jediný gól, a tak sa rozhodol pre návrat do vlasti. „Aj taký býva futbal. Nepresadil sa v Poľsku, vrátil sa domov a teraz strelil Poliakom dva góly,“ napísal reportér portálu kazfootballl.kz Bagjan Abujev. „Chižničenko je dobrý hráč. Fyzicky je veľmi silný, na ihrisku veľa bojuje,“ skonštatoval Lukasz Fabiaňski.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #kazachstan #futbalová kvalifikácia MS 2018