Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel stál Fenerbahce sedem miliónov

Spečatené! Po dvoch dňoch pobytu v Istanbule podpísal Martin Škrtel nový kontrakt s tureckým veľkoklubom Fenerbahce Istanbul.

14.07.2016 18:50
fenerbahce istanbul, martin škrtel Foto:
Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel sa sťahuje z Liverpoolu do Istanbulu.
debata (1)

Zmluva znie na tri roky a doterajší Škrtelov klub FC Liverpool za prestup zinkasoval viac ako sedem miliónov eur, čo je o tri menej ako suma, ktorú za neho musel zaplatiť, keď prichádzal na ostrovy z Ruska.

"Po toľkých rokoch v Liverpoole jednoducho nastal čas na zmenu. Som nesmierne rád, že sa môžem stať súčasťou takého veľkého a úspešného klubu, akým je Fenerbahce Istanbul, ktorý má silné meno nielen v Turecku, ale celkovo vo svete. Už sa neviem dočkať prvého tréningu, keď sa zoznámim s hráčmi, trénermi, ale aj celým realizačným tímom. Aj napriek mnohým ponukám z iných klubov som si Fenerbahce vybral najmä preto, lebo od prvého kontaktu som cítil, že majú veľký záujem na tom, aby som sa stal súčasťou ich tímu. Verím, že svojimi výkonmi na ihrisku pomôžem Fenerbahce k úspechom,“ vyhlásil 31-ročný Škrtel.

Súčasný kapitán slovenskej reprezentácie prišiel do Liverpoolu na Anfield Road pred osem a pol rokom, v januári 2008. V drese popredného anglického klubu odohral vo všetkých súťažiach 320 zápasov. Predtým pôsobil handlovský rodák v Zenite Petrohrad, ktorý za neho zinkasoval od Liverpoolu desať miliónov eur.

Prestup a podpis zmluvy potvrdil aj Škrtelov agent Karol Csontó zo Stars&Friends. "S Martinom sme dlhšie diskutovali o možnostiach prestupu. Ponúk mal viacero, napríklad aj z talianskeho Juventusu Turín, Anglicka, Španielska i Turecka. Napokon sa on sám rozhodol pre Fenerbahce Istanbul, ktorého ponuka bola hneď od začiatku veľmi priama, rýchla a korektná,“ vyjadril sa Csontó.

Škrtel vlani v lete síce predĺžil s The Reds zmluvu o ďalšie tri roky, ale jeho pozícia sa zásadne zmenila po príchode nemeckého trénera Jürgena Kloppa. Vypadol zo základnej zostavy a po doliečení zranenia na začiatku tohto roka mu nový kouč už nedával prakticky nijakú šancu. Opora slovenskej reprezentácie, ktorá nastúpila aj vo všetkých zápasoch na tohtoročnom Eure vo Francúzsku, by sa mohla stretnúť v novom pôsobisku so spoluhráčom z národného tímu Miroslavom Stochom. Ten je kmeňovým futbalistom Fenerbahce, no naposledy bol na hosťovaní v Bursaspore. Aktuálne trénuje s tímom a o jeho ďalšom osude sa rozhodne v najbližších týždňoch.

Škrtel si vypočul aj jeho hodnotenie. „Povedal mi, že fanúšikovia Fenerbahce sú úžasní. Neviem sa dočkať prvých zápasov v novom drese. Fenerbahce je veľkoklub, preto som si ho vybral,“ vyhlásil Škrtel.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool #Fenerbahce Istanbul