Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Casillas vyrovnal rekord Astafjevsa. Za národný tím odohral 167. zápas

Španielsky futbalový brankár Iker Casillas v stredu odohral už 167. zápas za národný tím a vyrovnal sa Lotyšovi Vitalijsovi Astafjevsovi na prvom mieste historického rebríčka v počte štartov európskych hráčov v reprezentáciách.

02.06.2016 13:36
Iker Casillas Foto: ,
Španielsky brankár Iker Casillas v polčase zápasu proti Kórejskej republike.
debata

Skúsený 35-ročný gólman nastúpil v základnej zostave „La Furia Roja“ v dueli proti Kórejskej republike, Španieli v rakúskom Salzburgu zdolali posledného súpera pred ostrým štartom majstrovstiev Európy vo Francúzsku vysoko 6:1. Casillas bol v bránke do 74. minúty, keď ho vystriedal Sergio Rico. Už na spomenutom šampionáte sa Casillas môže stať lídrom historického poradia.

V elitnej jedenástke sa nachádzajú štyria hráči, ktorí sa predstavia na ME vo Francúzsku – okrem Casillasa taliansky brankár Gianluigi Buffon (157), írsky útočník Robbie Keane (143) a ukrajinský defenzívny stredopoliar Anatolij Tymoščuk (142). Najviac štartov za reprezentačný tím v celosvetovom rebríčku má Ahmed Hassan, egyptský stredopoliar si pripísal dovedna 184 účastí v najcennejšom dre­se.

Prehľad elitnej jedenástky hráčov z krajín Európy s najväčším počtom štartov vo futbalovej reprezentácii (hráči označení hviezdičkou sú ešte aktívni):

  • 167 – Vitalijs Astafjevs (Lotyš.), Iker Casillas (Šp.)*
  • 157 – Martin Reim (Est.), Gianluigi Buffon (Tal.)*
  • 150 – Lothar Matthäus (Nem.)
  • 148 – Anders Svensson (Švéd.)
  • 143 – Marko Kristal (Est.), Thomas Ravelli (Švéd.), Robbie Keane (Ír.)*
  • 142 – Lilian Thuram (Fr.), Anatolij Tymoščuk (Ukr.)*
debata chyba
Viac na túto tému: #Iker Casillas #španielska futbalová reprezentácia #Vitalijs Astafjevs