Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo dostal víno od Jána Pavla II., vraj chutilo ako ocot

Legendárny brazílsky futbalový útočník Ronaldo dostal kedysi víno od vtedajšieho pápeža Jána Pavla II., o vzácnu pamiatku však prišiel naozaj hlúpym spôsobom.

28.04.2016 14:11
Ronaldo Foto: ,
Ronaldo.
debata (1)

Dvojnásobný majster sveta (1994 a 2002) mal fľašu odloženú vo svojom dome, no počas jedného z večierkov ju vyprázdnil Ronaldov niekdajší spoluhráč z brazílskej reprezentácie aj Interu Miláno Vampeta.

Ronaldo sa údajne na priateľa veľmi nahneval, víno od hlavy katolíckej cirkvi malo preňho nielen veľkú peňažnú, ale aj sentimentálnu hodnotu. Kráľ strelcov MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku to nikdy verejne nepriznal, s farbou vyšiel von sám Vampeta.

„Raz sme mali v Ronaldovom dome oslavu. Bol som už pod vplyvom alkoholu a zašiel som do pivnice po ďalšiu fľašu vína. Jednu z nich som vzal a vypil,“ vyhlásil Vampeta pre taliansky denník La Gazzetta dello Sport. „Až neskôr som zistil, že Ronaldo dostal túto fľašu od Jána Pavla II. Naštval sa na mňa. Chcel som mu dať za to drahocenné víno peniaze. Mimochodom, nebolo dobré a chutilo ako ocot,“ doplnil Vampeta.

Obaja nakoniec na celú príhodu časom zabudli a dodnes sú priatelia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Ján Pavol II.