Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medzi rukojemníkmi mal sestru aj Griezmann, Kližan z Paríža odišiel

Aj sestra francúzskeho futbalistu Antonia Griezmanna bola medzi desiatkami rukojemníkov v koncertnej hale Bataclan počas série piatkových teroristických útokov v Paríži.

14.11.2015 13:28
Martin Kližan Foto:
Martin Kližan.
debata

V čase vystúpenia americkej skupiny Eagles of Death Metal sa tam odohrala najväčšia dráma a najviac ľudí prišlo o život.

„Vďaka Bohu, že sestra mohla opustiť Bataclan. Moje modlitby sú spojené s rodinami obetí. Boh sa postaral o moju sestru, kiežby tak urobil aj v prípade zvyšku Francúzska,“ napísal 24-ročný útočník Atlética Madrid na twitter.

Sám Griezmann bol neďaleko besnenia samovražedných ozbrojencov opásaných výbušninami, ktorí zaútočili aj v reštaurácii či v blízkosti štadióna Stade de France, kde so svojimi spoluhráčmi večer v prípravnom zápase zdolali Nemcov 2:0.

Presný počet obetí parížskeho masakru stále nie je známy. Najnovšie informácie hovoria o 127 mŕtvych a približne stovke ďalších v kritickom stave. Útočníkov malo byť osem, sedem z nich odpálilo výbušné samovražedné pásy. Všetci by už mali byť po smrti.

Kližan bol v Paríži: „O niekoľko hodín sa začalo peklo!“

Slovenský tenista Martin Kližan bol v piatok vo francúzskej metropole, ktorá vo večerných hodinách zažila teror s desiatkami mŕtvych na rôznych miestach. „Včera som bol ešte ešte o 12.00 h v Paríži kvôli francúzskej lige. O niekoľko hodín sa začalo peklo! Držte sa všetci, čo ste tam. Modlím sa za všetkých!!!“ uviedol prostredníctvom svojho facebookového konta 26-ročný Petržalčan.

Kližan figuruje na súpiske klubu AAS Sarcelles zo severnej periférie Paríža, ktorý v sobotu v 1. kole súťaže má hrať na pôde Grenoblu vzdialeného približne 600 km.

Všetky športové podujatia v administratívnej oblasti Ile-de-France zrušili, zdôraznila na svojom webe národná tenisová federácia FFT. Druhé kolo ligy je naplánované na stredu 18. novembra, Sarcelles znova má hrať u súpera.

debata chyba