Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejistov nahradia futsalisti. Pozvánkou sú mená súperov

Slávna Benfica, výber ukrajinskej reprezentácie či štvrté mužstvo v rebríčku UEFA. V najbližších štyroch dňoch sa na bratislavskom zimnom štadióne predstaví futsalová špička.

10.11.2015 10:00
Slov-matic FOFO Foto:
Ilustračné foto
debata

Dlhoročný slovenský šampión Slov-matic FOFO Bratislava odštartuje elitnú fázu Futsal Cupu 2015/2016 v utorok o 20.00 proti ukrajinskému Lokomotivu Charkov.

„Prvý zápas je vždy najdôležitejší. Charkov disponuje viacerými ukrajinskými reprezentantmi a sám som zvedavý, ako sa vyrovnáme s ich hrou. Ukrajina patrí v tomto športe dosť vysoko, hrajú strojový systém, fyzickú hru a majú nacvičené výborné signály,“ uviedol na minulotýždňovej tlačovej konferencii tréner Martin Rejžek.

V stredu si 8-násobný slovenský účastník Elite Round zmeria sily s Benficou Lisabon a púť prestížnou súťažou uzavrie v piatok so srbským Kragujevacom. „Portugalský celok považujem za najväčšieho favorita. V jeho radoch sú väčšinou Juhoameričania. Srbské mužstvo je štvrté v rebríčku UEFA. Po vlaňajšej sezóne značne obmenilo káder a sú pre nás najväčšou neznámou,“ dodal.

V októbrovej hlavnej fáze zvíťazilo bratislavské mužstvo vo všetkých troch dueloch a suverénne postúpilo do Elite Round. „Úspechom v náročnej skupine bude každý jeden bod. Nechcem hovoriť o postupe, ale ideme sa pobiť o dobré výsledky. Sme dostatočne skúsení, aby sme ustáli aj tlak domáceho prostredia,“ vraví kapitán tímu Ladislav Mikita.

Turnaj sa uskutoční na zimnom štadióne bratislavského Slovana a medzi najlepšiu európsku štvoricu postúpi iba víťaz. „Všetci poznáme, aká atmosféra panuje na štadióne počas KHL. Ak by sa zaplnil aspoň z polovice, bolo by to úžasné. Verím, že diváci si nájdu cestu do hľadiska a budú našim hnacím motorom. Mená súperov sú najlepšou pozvánkou. Môžu sa tešiť na krásne futsalové divadlo,“ doplnil.

V minulotýždňovej príprave si Slov-matic pozval úradujúceho európska majstra Kajrat Almaty. Hoci súperovi najsilnejšieho rangu podľahol 2:8, v zápase ukázal niekoľko zaujímavých akcií, ktoré proti papierovo slabším celkom môže ešte vyšperkovať.

Cena vstupenky na jeden deň, v ktorom sa hrajú dva zápasy je 5 eur. Lístok na celý turnaj stojí 12 eur. Permanentkári hokejistov Slovana majú vstupné polovičné.

Program D-skupiny Elite Round
Utorok: 17.30 Kragujevac – Benfica, 20.00 Slov-matic FOFO – Charkov, streda: 17.30 Charkov – Kragujevac, 20.00 Slov-matic FOFO – Benfica, piatok: 15.30 Benfica – Charkov, 18.00 Kragujevac – Slov-matic FOFO.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slov-matic