Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benzema je zranený, Valbuena zasa dotknutý. Francúzi budú hrať bez nich

V nominácii francúzskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa dve medzištátne prípravné stretnutia proti Nemecku (v piatok 13. 11.) a Anglicku (v utorok 17. novembra) chýba Mathieu Valbuena, ktorý je zapletený do kauzy s vydieraním od spoluhráča Karima Benzemu.

05.11.2015 19:28
Mathieu Valbuena, Karim Benzema Foto: ,
Mathieu Valbuena (vľavo) a Karim Benzema.
debata

Kouč Francúzov Didier Deschamps sa ofenzívneho krídelníka rozhodol vynechať zo zostavy práve pre neutíchajúcu mediálnu aféru.

„Je pochopiteľné, že Mathieu momentálne nie je v dobrom psychickom rozpoložení na to, aby mohol hrať. Rozhodol som sa mu dať čas na predýchanie celej situácie,“ uviedol 47-ročný kormidelník „Les Bleus“.

Bývalý kapitán reprezentácie, ktorý počas kariéry doviedol národný tím k triumfom na MS 1998 a na ME 2000, sa na tlačovej konferencii ohľadom jeho zverenca Karima Benzemu vyjadroval opatrne.

„Karim by nebol na duely proti Nemecku a Anglicku k dispozícii tak či onak. Čo sa týka medializovanej kauzy, nepoznám všetky detaily,“ skonštatoval Deschamps a dodal: „Najlepšie bude, ak necháme rozhodnúť jurisdikciu.“

Francúzskeho futbalového reprezentanta Karima Benzemu obvinil súd vo Versailles z prípravy vydierania spoluhráča z národného tímu Mathieua Valbuenu a spoluúčasti na skupinovej trestnej činnosti. Oznámil to úrad prokuratúry, ktorý sudcovi navrhol vniesť obvinenie voči útočníkovi Realu Madrid. Benzema bude zároveň pod justičným dohľadom a má zakázané kontaktovať obeť alebo iné obvinené osoby. Za vydieranie je vo Francúzsku trest odňatia slobody na päť rokov.

Vyšetrovatelia už od júla 2014 skúmajú okolnosti prípadu z októbra toho istého roka, keď Benzema počas zrazu francúzskeho národného tímu údajne spomenul Valbuenovi nahrávku so sexuálnym obsahom. Cieľom pátrania je zistiť, či mal Benzema skutočne v úmysle vydierať Valbuenu a akú v celej záležitosti zohral rolu. Už v októbri zatkli tri ďalšie osoby a predbežne ich obvinili. Údajne ide o priateľov niekoľkých futbalistov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Didier Deschamps #Karim Benzema #Mathieu Valbuena