Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehra v Írsku bola jedna z najzbytočnejších, hneval sa kouč Nemecka

Jedna z najzbytočnejších strát za posledné roky. Tak zhodnotil štvrtkovú kvalifikačnú prehru 0:1 v Írsku tréner nemeckých futbalistov Joachim Löw.

09.10.2015 14:09
Joachim Löw Foto: ,
Joachim Löw.
debata

Úradujúci majstri sveta majú aj napriek nečakanej strate situáciu vo svojich rukách a v prípade nedeľňajšej výhry nad Gruzínskom oslávia postup na Euro 2016.

„Celkovo musím povedať, že to bola jedna z najzbytočnejších prehier, ktorú sme za posledné roky museli prehltnúť,“ povedal po zápase v Dubline Löw.

Skritizoval defenzívnu taktiku domáceho tímu, ktorý uspel vďaka gólu Shanea Longa zo 70. minúty. „Museli sme akceptovať, že Írsko bude brániť s deviatimi a niekedy aj s desiatimi hráčmi a bude skúšať dlhé lopty. Dali gól z jedinej svojej šance. Odvrátili sme 99 podobných lôpt, ale tá stá už pre nás bola príliš,“ vyhlásil päťdesiatpäťroč­ný kouč.

Nemecko v prípade remízy v Írsku mohlo sláviť postup na majstrovstvá Európy, takto si musí počkať až na záverečný desiaty zápas v skupine D. Tím má pred domácim duelom s Gruzínskom v tabuľke bodový náskok na Írsko a Poľsko. „Stále to máme vo svojich rukách a kvalifikáciu spečatíme víťazstvom nad Gruzínskom,“ konštatoval Löw.

Kouč Írska Martin O'Neill nemeckému kolegovi podpichnutie vrátil. „Nie som si ani istý, že sme loptu stokrát nakopli. Po zápase mi zagratuloval a hovoril úplne niečo iné, než čo od neho zaznelo tu na tlačovej konferencii. Löw vyhral majstrovstvá sveta, takže má nárok na vlastný názor… Ja si myslím, že sme boli skvelí,“ uviedol O'Neill.

„Poradili sme si s tlakom a boli naozaj nebezpeční z protiútokov. Hráči podali skvelý výkon a zaslúžili si to. Zdolať svetových šampiónov je fantastický počin. Bola to pre nás historická výhra,“ pridal šesťdesiattriročný tréner.

Jeho tím však vrchol kvalifikácie čaká až v nedeľu, keď si s Poľskom zahrá vo Varšave o priamy postup na Euro. „Máme pred sebou obrovský zápas a tým, že sme si už zabezpečili účasť v baráži, môžeme si to s Poľskom rozdať o postup,“ upozornil O'Neill.

Prvé vzájomné stretnutie sa skončilo 1:1, takže Írsko potrebuje k postupu zvíťaziť alebo minimálne uhrať remízu 2:2. Poľsko sa kvalifikuje v prípade výsledku 0:0 i 1:1, pretože má v skupine lepšie skóre. Ak by však Nemecko nečakane podľahlo Gruzínsku a Poľsko s Írskom remizovalo, budú mať všetky tri celky 19 bodov. Na svetových šampiónov potom vzhľadom k nepriaznivým vzájomným zápasom s oboma súpermi zostane len miesto v baráži.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Írsko #Joachim Löw #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...