Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Albánci uspeli na CAS, oslavujú kontumačné víťazstvo v Srbsku

Albánsko uspelo v spore na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne a nedohrané futbalové stretnutie v Belehrade so Srbskom v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska sa skončilo jeho kontumačným víťazstvom 3:0.

10.07.2015 13:40
Srbsko, Albánsko Foto: ,
Srbskí hráči sťahujú albánsku vlajku, čo neskôr vyvolalo konflikt.
debata (4)

Vlaňajší októbrový zápas v Belehrade predčasne ukončili už v prvom polčase pre potýčku medzi domácimi priaznivcami a albánskymi futbalistami. Tú vyvolala nacionalistická vlajka „Veľkého Albánska“ s menami revolučných vodcov, ktorá sa vznášala nad štadiónom zavesená na diaľkovo ovládanej kvadrokoptére.

Európska futbalová únia (UEFA) pôvodne skontumovala duel v prospech domácich, Srbom však odpočítala tri body a nariadila im odohrať dva kvalifikačné súboje bez prítomnosti divákov. CAS prehodnotil verdikt UEFA a za zodpovednú stranu označil srbskú. Podľa súdu Albánci neodmietli pokračovať v nehostinnej atmosfére. Odpočet troch bodov v neprospech Srbska zostal v platnosti. CAS sa ďalej uzniesol, že Albánsko bolo zodpovedné za spomenutú vlajku a potvrdil pokuty 100-tisíc eur pre obe národné federácie.

Albánsky premiér Edi Rama oslávil rozhodnutie na sociálnej sieti Facebook: „Toto je európska spravodlivosť! Tri body pre národný tím ‚červeno-čiernych‘ v Belehrade!!!“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Srbsko #Albánsko #kvalifikácia ME 2016