Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý brankár nabral 40 kíl svalov. Lopta by cezo mňa neprešla, tvrdí

Po tom, ako nemecký futbalový brankár Tim Wiese ukončil v uplynulom kalendárnom roku aktívnu hráčsku kariéru, vydal sa na profesionálnu dráhu v iných športových odvetviach - kulturistike a zápasení.

08.07.2015 13:15
debata
zväčšiť Tim Wiese v auguste 2012. Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Tim Wiese Tim Wiese v auguste 2012.

Kedysi mimoriadne nádejný brankár v minulosti hájil farby 1. FC Kaiserslautern, Werderu Brémy či Hoffenheimu. Vo svojej zbierke má bronz z MS 2010 a ME 2012. Po ostatnom európskom šampionáte rozvíril hladinu odmietnutím ponuky zo strany Realu Madrid.

„Pre osobné dôvody som vtedy chcel zostať v Nemecku. Dnes už viem, že to bola chyba. Vtedy som však neveril tomu, že by Iker Casillas niekedy mohol vysedávať na lavičke a ja by som sa mohol dostať do bránky,“ povedal pre Sport Bild v roku 2014. Následne sa dohodol s Hoffenheimom, s ktorým v januári minulého roka rozviazal spoluprácu.

Wieseho už futbal niekoľko mesiacov neláka. Aktuálne by mal navyše problémy s brankárskym tréningom, v posledných dvoch rokoch získal až 40 kilogramov svalovej hmoty a zmenil sa na nepoznanie. „Keď som hral futbal, vážil som okolo 90 kíl. Teraz mám 120, čoskoro budem taký široký, že by už cezo mňa neprešla žiadna lopta,“ humorne vyhlásil Wiese.

Verejnosť v Nemecku bola šokovaná náhlou zmenou Wieseho vzhľadu, najďalej v komentároch zašiel Ansgar Brinkmann, ktorý vyhlásil: „Čo sa stane, keď užívate doping, môžete ideálne vidieť na Timovi Wiesem. Teraz vyzerá ako ‚Marshmallow Man‘. Je to trápne, že si takto kúpil svaly,“ povedal 46-ročný Brinkmann.

debata chyba
Viac na túto tému: #zápasenie #nemecká futbalová reprezentácia #Tim Wiese #kulturistika