Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Petra Čecha je definitívne kanonier!

Futbalový brankár Petr Čech sa definitívne stal hráčom Arsenalu Londýn. Tridsaťtriročný gólman po 11 rokoch opustil iný londýnsky klub FC Chelsea, kde v uplynulej sezóne po príchode Thibauta Courtoisa stratil miesto v základnej zostave.

29.06.2015 17:40
Petr Čech Foto: ,
Petr Čech.
debata

Arsenal oznámil prestup v pondelok, transferovú čiastku za českého reprezentanta kluby nezverejnili. Britské médiá však hovoria o sume okolo 11 miliónov libier.

Čech odchytal vo vlaňajšom ročníku len 16 stretnutí vo všetkých súťažiach. Rodák z Plzne vyhral s Chelsea štyri majstrovské tituly, štyrikrát sa tešil aj v národnom pohári FA Cupe, trikrát v Ligovom pohári, na konte má aj triumf v Lige majstrov či Európskej lige. Do Chelsea prišiel v roku 2004 z francúzskeho Rennes.

Český gólman by mohol v novom drese debutovať 2. augusta v zápase národného Superpohára Community Shield práve proti Chelsea. „Mám rovnaké odhodlanie, motiváciu a hlad po úspechoch ako na začiatku kariéry. Milujem výzvy, ktoré vytvárajú hráči najvyššej úrovne v Premier League. Keď sa so mnou zhováral tréner Arséne Wenger o ambíciách klubu a ako ma videl vo svojich plánoch, rozhodnutie bolo jasné,“ povedal Čech.

Chelsea prišla v krátkom časovom období už o tretieho skúseného hráča, český reprezentant sa pobral z tímu po odchode Franka Lamparda a Didiera Drogbu. „Petr Čech je hráč, ktorého som vždy obdivoval a som rád, že je súčasťou nášho klubu. Vo svojej kariére dokázal, že je jedným z najlepších brankárov na svete a bude pre nás obrovskou posilou,“ dodal Wenger.

Konkurentmi Petra Čecha v novom pôsobisku budú Kolumbijčan David Ospina a Poliak Wojciech Szczesny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Arsenal Londýn