Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bielorusi si na Španielov trúfajú: Máme šancu, ale nerobme hlúpe chyby

Jeden z najlepších bieloruských futbalových reprezentantov Alexander Hleb pred nedeľňajším kvalifikačným zápasom o postup na ME 2016 do Francúzska proti Španielsku (14. júna o 20.45 h SELČ v Borisove) vyhlásil, že zverenci trénera Alexandra Chackeviča si proti úradujúcim kontinentálnym šampiónom trúfajú na bodový zisk. Bielorusku aktuálne patrí v kvalifikačnej C-skupine štvrté miesto za rovnaký počet bodov.

13.06.2015 16:54
Alexander Hleb Foto: ,
Alexander Hleb.
debata

„Myslím si, že sa proti Španielom predvedieme v najlepšej forme. V mužstve nie sú žiadne problémy. Všetci sú zdravotne v poriadku a pripravení hrať. Samozrejme, súper je favoritom a my si uvedomujeme naše šance. Musíme sa vyvarovať hlúpych a zbytočných chýb,“ vyhlásil v rozhovore pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) 34-ročný záložník tureckého klubu Genclerbirligi Ankara, ktorý v sezóne 2008/2009 pôsobil v FC Barcelona. V Katalánsku bol spoluhráčom niektorých súčasných španielskych reprezentantov, odohral 36 súťažných stretnutí bez gólového zápisu.

„Hrať po boku Xaviho, Iniestu, Henryho či Messiho bolo na nezaplatenie. Messi je stopercentný prírodný talent. Má dar od Boha. Na tréningu sa síce nepretrhne, v posilňovni tiež nie, ale keď mu dáte loptu, nič proti nemu nezmôžete,“ vyjadril sa Hleb pochvalne o niekdajších spoluhráčoch.

Hleb taktiež vyzdvihol nového bieloruského kouča Chackeviča, ktorý zasadol na lavičku reprezentačného tímu v decembri minulého roka. Predchádzajúci kouč Bielorusov Georgij Kondratiev odstúpil po tom, ako mužstvo vyťažilo z troch stretnutí na začiatku kvalifikácie len jeden bod za remízu 1:1 s Luxemburčanmi. Definitívu preňho znamenala domáca prehra 1:3 so SR 12. októbra 2014 v

„Je to dobrý a schopný tréner. Pôsobil v Dyname Kyjev pod vedením legendárneho Valerija Lobanovského, získal od neho potrebné vzdelanie. Sám hrával na vrcholovej úrovni. Za najdôležitejšiu zmenu, ktorú priniesol do mužstva, je pozitívny tímový duch. Pod novým trénerom sme v marci hneď zvíťazili v Macedónsku (2:1),“ skonštatoval na záver bývalý hráč Arsenalu Londýn či VfB Stuttgart.

Zápas v Borisove bude mať čiastkový význam aj z pohľadu slovenského mužstva. Ak Bielorusko nezvíťazí a SR zdolá Macedónsko, obsadí mužstvo spod Tatier najhoršie 3. miesto v skupine.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Hleb
Načítavajú sa športové výsledky...