Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bielorusi hľadajú slabé miesta Španielov

Po polovici kvalifikačných bojov je ich bilancia pred vlastnými fanúšikmi úbohá. Z dvoch zápasov nevydolovali ani bod, strelili jediný gól. Vylepšiť si ju môžu bieloruskí futbalisti už v nedeľu. Do cesty sa im však postaví jeden z najlepších tímov planéty.

13.06.2015 08:22
Cesc Fábregas Foto:
Cesc Fábregas.
debata

Zverencov Alexandra Chackeviča preveria Španieli. Najväčší favorit C-skupiny, v ktorej zatiaľ kraľujú Slováci. „Uvedomujeme si, že súper je v porovnaní s nami lepší vo všetkom. Jediné, čo môžeme robiť, je bojovať. Hrať so srdcom a spoľahnúť sa na silného tímového ducha,“ vraví bieloruský kouč.

Bielorusom patrí v rebríčku FIFA až 80. priečka (Španieli sú na desiatom mieste). Napriek tomu vstupovali do bojov o budúcoročný európsky šampionát v pozícii tímu, ktorý by mohol potrápiť silnejších. A postarať sa o nejedno prekvapenie. Úlohu však zatiaľ vôbec nesplnili. Nazbierali len štyri body – za víťazstvo v Macedónsku (2:1) a chabú remízu v Luxembursku (1:1).

Nestačili na Slovákov (1:3) ani Ukrajincov (0:2). Najvyššiu prehru zaznamenali v Španielsku (0:3). „Napriek tomu nie sme bez šance. Pokúsime sa využiť slabšie stránky Španielov. Aj oni ich majú, verte mi,“ tvrdí Chackevič.

Dosiaľ ich v kvalifikácii odhalili len Slováci, ktorí zdolali majstrov sveta a trojnásobných majstrov Európy pred ôsmimi mesiacmi v Žiline šokujúco 2:1. Mužstvu Vicenteho Del Bosqueho tak pripravili jedinú bodovú stratu.

„Všetci hráči sú na zápas v Bielorusku dokonale koncentrovaní a pripravení podať najlepší výkon,“ myslí si španielsky tréner, ktorého zverenci zdolali v príprave Kostariku 2:1.

V prípade, že domáci nezvíťazia a Slováci zdolajú podľa predpokladov Macedónsko, zabezpečí si partia okolo Marka Hamšíka či Martina Škrtela minimálne tretie miesto v skupine. To znamená postup do baráže či priamu miestenku do Francúzska. Na záverečný turnaj totiž postúpi okrem deviatich víťazov skupín a rovnakého počtu tímov z druhých miest aj najlepšie mužstvo z tretej priečky.

Víkendový program

Sobota, D-skupina: 18.00 Írsko – Škótsko, Poľsko – Gruzínsko, 20.45 Gibraltár – Nemecko, F-skupina: 18.00 Fínsko- Maďarsko, 20.45 Faerské ostrovy – Grécko, Severné Írsko – Rumunsko, I-skupina: 18.00 Arménsko – Portugalsko, 20.45 Dánsko – Srbsko.

Nedeľa, E-skupina: 18.00 Estónsko – San Maríno, Slovinsko – Anglicko, 20.45 Litva – Švajčiarsko, G-skupina: 18.00 Lichten­štajnsko – Moldavsko, Rusko – Rakúsko, 20.45 Švédsko – Čierna Hora.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...