Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf slovenského futbalu: Blatter si zaslúžil odísť dôstojnejšie

Prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika prekvapila utorková rezignácia šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera, ktorého minulý týždeň v piatok 29. mája na kongrese FIFA v Zürichu opätovne zvolili na post prvého muža svetového futbalu.

02.06.2015 20:06
Ján Kováčik Foto: ,
Ján Kováčik (vpredu).
debata

Sedemdesiatdeväťroč­ný Švajčiar Blatter len 96 hodín po voľbách ozmámil, že v súvislosti s rozširujúcim sa korupčným škandálom odstúpi.

„Myslím si, že je to dobrá správa pre futbal vo svete,“ reagoval v utorok večer pre agentúru SITA prezident SFZ Ján Kováčik a pokračoval: „Pán Blatter si zaslúžil odísť dôstojnejšie. Za tých 40 rokov, čo bol v rôznych funkciách v Medzinárodnej futbalovej federácii, urobil aj veľa kvalitnej práce pre svetov futbal. Na druhej strane sa ten tlak nedal vydržať, mal proti sebe celú Európu, veď väčšina z krajín Európskej futbalovej únie (UEFA) bola proti jeho pokračovaniu ako prezidenta FIFA.“

Sepp Blatter po utorkovej rezignácii sľúbil vyhlásenie nových volieb. Očakáva sa, že tie sa uskutočnia niekedy medzi decembrom 2015 a marcom 2016. Na poste však chce zotrvať až do zvolenia šéfa FIFA, dovtedy bude vykonávať svoju funkciu. „Predpokladám, že volebný kongres by mohol byť ešte koncom tohto roka alebo na začiatku budúceho roka. Verím, že Európa dokáže postaviť jedného silného a dôstojného kandidáta na pozíciu prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie,“ doplnil šéf SFZ Ján Kováčik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kováčik #Sepp Blatter