Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: ...a vyhrá Blatter

Anglický internacionál Gary Lineker sa pred viacerými rokmi preslávil hláškou, že futbal je jednoduchá hra, 22 ľudí sa naháňa 90 minút za loptu a nakoniec vždy vyhrajú Nemci.

31.05.2015 14:27
Sepp Blatter Foto: ,
Sepp Blatter.
debata (6)

Veru tak. Súper sa môže aj potrhať, Nemci bojujú do posledných sekúnd, vyhrajú aj prehratý zápas.

Gary teraz oprášil svoj bonmot a pokúsil sa ho napasovať na aktuálnu situáciu. Futbal je jednoduchá hra, 209 mužov hlasuje 200 minút a na konci vždy zvíťazí Sepp Blatter.

Na ihrisku vyhrá ten, kto strelí viac gólov, vo voľbách, kto nazbiera viac hlasov. To je realita. Korupčná aféra vzala Blatterovi nejaké hlasy, ale aj tak jeho súper utrpel debakel. Ak by polícia nespustila v predvečer kongresu raziu, bol by ešte zdrvujúcejší.

Podieľali sa na ňom aj Blatterovi oponenti. Protiblatterovskému zvyšku sveta sa nepodarilo nielen teraz ale minimálne posledné desaťročie postaviť schopného, silného, charizmatického protikandidáta. A presvedčiť väčšinu, že futbal potrebuje zmenu.

Jordánsky princ z kráľovskej rodiny je možno kultivovaný chlapík s aristrokratickými spôsobmi, ale nie súper pre prešibaného funkcionára. Ali bin Al-Husejn sa v najvyšších futbalových kruhoch pohybuje krátko, je pre svet skoro neznámy, bez skúseností.

Aj preto stojí kapitán Blatter opäť pri kormidle veľkej futbalovej lode. Podľa niektorých je to Titanic, ktorý do cieľa už nedorazí.

Zdolaná strana zvažuje odvetné kroky. Ak by ním mal byť bojkot svetového šampionátu – s touto katastrofickou verziou už zopár funkcionárov i politikov vyrukovalo – bol by to podpásový úder svetovému futbalu. A krok, ktorý by potvrdil bezmocnosť a bezradnosť súčasnej opozície.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Sepp Blatter