Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Santos chce ďalšie peniaze za Neymarov prestup

Brazílsky futbalový klub Santos podal k medzinárodnej federácii FIFA sťažnosť kvôli predminuloročnému prestupu útočníka Neymara do Barcelony. Dodatočne chce za dvadsaťtriročnú hviezdu získať vyššie odstupné.

30.05.2015 10:57
Neymar, FC Barcelona Foto: ,
Neymar.
debata

Vedenie Santosu tvrdí, že bolo pri prestupe oklamané. Jeho sťažnosť mieri na Barcelonu, futbalistu, jeho otca a marketingovú spoločnosť Neymar Sports e Marketing.

„Myslíme si, že porušili zmluvu o prestupe, a preto požadujeme odškodnenie,“ uviedol predseda Santosu Modesto Roma. „Pred dvoma rokmi sa 31. mája Santos a všetci menovaní dohodli, že Barcelona za hráčove práva zaplatí 17,1 milióna eur a ďalšie dva milióny, ak bude medzi finalistami Zlatej lopty. Potom sa Santos dozvedel, že futbalistova cena narástla až na 83 miliónov eur. Preto si klub myslí, že mu Barcelona, Neymar aj jeho spoločnosť dlhuje kompenzáciu, a funkcionári Barcelony by možno mali byť za svoje konanie potrestaní,“ uviedol Roma vo vyhlásení.

Kvôli nezrovnalostiam pri Neymarovom prestupe čaká súd predsedu Barcelony Josepa Bartomeua a jeho predchodcu Sandra Rosella, ktorí sú obvinení v tejto súvislosti z daňových únikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #FC Santos #Medzinárodná futbalová federácia FIFA