Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglicko je pripravené bojkotovať MS, ak zvolia Blattera

Predseda Anglickej futbalovej asociácie Greg Dyke povedal, že Anglicko je pripravené pripojiť sa k prípadnému bojkotu majstrovstiev sveta 2018, ak na piatkovom kongrese FIFA za prezidenta svetového futbalu znovu zvolia Seppa Blattera.

29.05.2015 10:50
Sepp Blatter Foto: ,
Sepp Blatter.
debata (20)

Možné nezapojenie sa európskych štátov do súťaží FIFA už skôr nevylúčil ani šéf UEFA Michel Platini.

UEFA uvažovala o tom, že bude bojkotovať už piatkovú voľbu v dôsledku stredajšieho zatknutia siedmich vysokých funkcionárov FIFA kvôli korupcii. Platini vyzval Blattera, aby odstúpil. Nakoniec sa voliť bude, ale v prípade víťazstva 79-ročného švajčiarskeho funkcionára zasadne UEFA 6. júna na rokovaní, na ktorom prerokuje svoj ďalší postup voči FIFA. Platini nevylúčil, že by jednou z variant mohol byť aj bojkot súťaží FIFA vrátane majstrovstiev sve­ta.

„Ak sa k tomu UEFA rozhodne a všetky štáty to budú chcieť, potom to bude správne. Nemôže sa k tomu rozhodnúť len pár krajín, bolo by to nefér aj k fanúšikom, ale ak sa k tomu UEFA rozhodne ako celok, tak my by sme sa k nim mali pripojiť,“ vyhlásil Dyke v rozhovore pre BBC.

Dykeov podpredseda David Gill už vo štvrtok na mítingu UEFA vyhlásil, že v prípade Blatterovho zvolenia odmietne nastúpiť do funkcie viceprezidenta vo výkonnom výbore FIFA, kam ho nedávno zvolili. Od zástupcov UEFA za to údajne zožal búrlivý potlesk.

Podľa bývalého prezidentského kandidáta a člena výkonného výboru UEFA Michaela van Praaga však zástupcovia UEFA o bojkote MS ešte nerokovali. „Zatiaľ to nebolo témou. Stretneme sa v pokoji v Berlíne počas finále Ligy majstrov a tam prerokujeme naše prípadné ďalšie kroky,“ povedal šéf holandského futbalu.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Sepp Blatter #bojkot MS