Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Európske ligy sú pripravené sa súdiť s FIFA kvôli MS 2022

Asociácia Európskych profesionálnych futbalových líg (EPFL) je pripravená podporiť právne kroky proti svetovej federácii FIFA kvôli zmene termínu majstrovstiev sveta 2022 v Katare z leta na november a december.

21.03.2015 14:54
MS Brazília, futbal, gól, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Podľa predsedu EPFL Frederica Thirieza totiž toto rozhodnutie bude mať veľmi negatívny dopad.

Šampionát sa každé štyri roky koná v lete. Vo štvrtok však výkonný výbor FIFA rozhodol, že vzhľadom na klimatické podmienky v Katare sa turnaj presunie na koniec jesene s finále 18. decembra.

„Sme veľmi sklamaní rozhodnutím FIFA. Bude to mať pre európske ligy výrazný negatívny dopad zo športového i finančného hľadiska. Len to ukazuje, že vedeniu FIFA chýba dobré vedenie, keď pri svojom rozhodovaní nepočúva celý futbalový svet,“ vyhlásil Thiriez, ktorý je zároveň šéfom francúzskej ligy. „EPFL je preto pripravená podporiť akékoľvek právne kroky, ktoré v budúcnosti jednotlivé ligy podniknú,“ dodal.

Nechápe predovšetkým to, ako FIFA mohla o takej zásadnej veci rozhodnúť bez toho, aby to prebrala práve s ligami. „Je nemysliteľné, že nás vynechali zo svojho rozhodovacieho procesu. Veď 75 percent hráčov zúčastňujúcich sa šampionátu je z našich líg. Nie je nič, čo by mohlo zmierniť škody, ktoré toto rozhodnutie spôsobilo,“ povedal Thiriez.

Podľa neho by sa šampionát mohol uskutočniť v máji, čo mal podložené aj odbornou štúdiou, ktorú zaslal na FIFA. „Nie sme proti turnaju v Katare, ale proti turnaju v zime. Snažili sme sa nájsť riešenie a vytvorili štúdiu, ktorá hovorí, že by sa mohlo hrať v máji. Lenže oni to ani nepreskúmali. To je neprijateľné,“ vyhlásil Thiriez.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2022 Katar