Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Magath sa obul do hráčov Fulhamu a kritizoval anglickú mentalitu

Bývalý tréner Fulhamu Felix Magath sa obul do hráčov tohto anglického futbalového klubu.

28.12.2014 18:44
Felix Magath Foto:
Nemecký tréner Felix Magath.
debata

Šesťdesiatjeden­ročný Nemec neúspešne koučoval „chalupárov“ od februára do septembra 2014. V minulej sezóne sa mu nepodarila záchrana v Premier League a Craven Cottage opustil na poslednej priečke druhej najvyššej anglickej súťaže, bez víťazstva v jedenástich stretnutiach. Magath bývalým zverencom vytkol nezvládnutie jeho tréningového režimu.

„Anglickým hráčom je zaťažko raz do týždňa absolvovať dvojfázový tréning. Považujem za vtip, že profesionálny športovec nie je schopný trénovať dvakrát denne,“ povedal Magath a pokračoval: „Nemecký futbal bol na rozdiel od anglického za posledných 50 rokov úspešný. V Nemecku sme vďaka našej mentalite perfektne uspôsobení na kolektívne hry.“

Napriek nevydareným deviatim mesiacom vo Fulhame, niekdajší futbalista Hamburgu či NSR by opäť rád pracoval v Anglicku, ideálne v jeho metropole. „Ak by prišla ponuka z Londýna, veľmi by ma lákala. Rád by som tam pár rokov žil, ale rozhodujúca bude situácia v klube. Hľadám solídne mužstvo s dobrým vedením,“ ozrejmil Magath.

Felix Magath počas bohatej trénerskej kariéry doviedol Bayern Mníchov k dvom po sebe idúcim double za triumf v najvyššej nemeckej súťaži a Nemeckom pohári (2004/2005 a 2005/2006). Bundesligový primát si zopakoval v sezóne 2008/2009 s Wolfsburgom. Od odchodu z Fulhamu je nezamestnaný, v decembri nevyužil možnosť prevziať kormidlo pri reprezentácii Bosny a Hercegoviny. Správu zverejnil The Guardian.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Premier League #Fulham #Felix Magath