Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Matthäus sa po piaty raz oženil. Na Slovensku si vzal Rusku

Rekordér v počte štartov za nemeckú futbalovú reprezentáciu Lothar Matthäus sa počas víkendu na Slovensku oženil.

16.11.2014 21:25
Matthäus Foto:
Lothar Matthäus.
debata

Jeho vyvolenou sa stala Ruska Anastasia Klimková. Medzi novomanželmi je 28-ročný vekový rozdiel. Pre 53-ročného Matthäusa je to už piate manželstvo. Svadba sa konala v kaštieli Chateau Belá na juhu Slovenska.

Podľa denníka Bild mala slávnosť trvať tri dni a jej súčasťou bol aj krst syna Milana, ktorý sa narodil pred siedmimi mesiacmi. Na obrade sa zúčastnilo 60 pozvaných hostí. Matthäus pracoval ako tréner v Rapide Viedeň, Partizane Belehrad, Atléticu Paranaense, Salzburgu, Netanyi, viedol aj reprezentácie Maďarska a Bulharska. V súčasnosti je televíznym komentátorom.

Majster sveta 1990 sa prvýkrát oženil pred 33 rokmi. So Silviou mal dve dcéry. Po jednástich rokoch sa rozviedol a následne si vzal prominentnú švajčiarsku moderátorku Lolitu Morenovú, s ktorou mal syna Lorisa. Pár sa rozviedol v roku 1999. Počas pôsobenia v Partizane Belehrad sa stretol so Srbkou Marijanou Kostičovou, ktorá sa stala jeho manželkou 27. novembra 2003, po štyroch rokoch sa pár od seba odlúčil a oficiálne rozchod potvrdil súd v roku 2009. V decembri 2008 si vtedy 47-ročný bývalý skvelý futbalista povedal „áno“ s ukrajinskou modelkou Kristinou Lilianou Čudinovou. Po niečo vyše roku už neplatilo ani toto manželstvo. Matthäus so svojou čerstvou manželkou Anastasiou Klimkovou žije v Maďarsku. „Snáď je to už moja posledná svadba,“ povedal podľa Bildu Matthäus.

Matthäus bol úspešnejší na zelených trávnikoch ako v osobnom živote či v pozícii trénera. S kariérou začínal v Borussii Mönchengladbach, dlhé roky pôsobil v Bayerne Mníchov, nechýbalo pôsobenie v Interi Miláno a kariéru zakončil v NY MetroStars. Za Nemecko nastúpil v 150 zápasoch a dal 23 gólov. Prvý v Prahe 30. apríla 1985 do siete Československa. Rovnakému súperovi dal gól aj v pamätnom štvrťfinále MS 1990 v Miláne. Neskôr oslavoval ako kapitán Nemecka titul majstra sveta. Na ME triumfoval v roku 1980. Je aj vicemajstrom sveta 1982 a 1986. S Bayernom získal sedemkrát nemecký titul a trikrát národný pohár, v roku 1996 vyhral Pohár UEFA. S Interom Miláno získal raz taliansky titul a v roku 1991 aj Pohár UEFA. V roku 1991 ho vyhlásila FIFA za svetového hráča roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lothar Matthäus