Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Peším futbalom nikam neprídeme, vraví nový tréner Slovana

Bývalý československý reprezentant, účastník MS 1990 Jozef Chovanec (54) pôsobil ako tréner vo viacerých kluboch, Spartu priviedol k titulu majstra Česka.

16.10.2014 19:02
Jozef Chovanec Foto:
Jozef Chovanec na tréningu Slovana Bratislava.
debata

Výborné obdobie prežil ako kouč českej reprezentácie v rokoch 1998 až 2001, zúčastnil sa s tímom na európskom šampionáte 2000. Naposledy sedel na jar tohto roku na lavičke Ružomberka.

Dlho ste uvažovali o ponuke Slovana?
Nie, dlho som neváhal, zvážil som si všetky okolnosti a prijal som ponuku.

Slovan prežíva krízu. Poznáte jej príčinu?
Príčin je určite viac. Tím sa prebojoval do skupiny Európskej ligy. Možno kumulácia zápasov a enormná záťaž zapríčinili pokles výkonnosti.

Máte prehľad o hráčskom kádri?
Mám, myslím si, že v lete bolo mužstvo veľmi dobre doplnené, prišli mladí, nádejní hráči s perspektívou. Lenže futbal niekedy prináša aj takúto situáciu, nie všetko sa hneď podarí podľa predstáv. V mojich očiach má však Slovan najsilnejší káder v lige.

Už v nedeľu čaká mužstvo Trnava, veľké derby. Máte málo času, ako ho chcete využiť?
Vždy som mal rád vo futbale veľké výzvy, toto je jedna z nich. Obavy nemám, hoci času je naozaj málo. Nejaké vstupné informácie som získal, už sa teším na prácu s mužstvom. Chceme nadviazať na lepšie výsledky z minulosti.

Naposledy ste pôsobili v Ružomberku, považujete to za výhodu?
Určitá výhoda to je, mohol som sa po dlhšej dobe opäť viac oboznámiť so slovenským futbalom a jeho súťažou.

Už o necelý týždeň Slovan narazí na Spartu, ktorú dobre poznáte…
Najskôr nás čaká Trnava, na tento zápas sa teraz budem sústreďovať. Je pravda, že poznám Spartu i jej hráčov, môže to byť výhoda. Teraz je však najpodstatnejšie, aby hráči v Slovane boli ochotní počúvať a stotožnili sa s mojou predstavou.

Ako vnímate fakt, že Slovan stráca na lídra súťaže Trenčín štrnásť bodov?
Máme o dva zápasy menej, to treba tiež povedať… Taká strata, samozrejme, nie je príjemná, je to nelichotivé. Musíme urobiť všetko preto, aby sa naše postavenie v lige zlepšilo.

Aký herný štýl budete preferovať?
Slovan hrá technický a kombinačný futbal. Na tom budeme jednoznačne stavať, chceme rozvíjať to, čo je mužstvu vlastné. Určite však musí byť v hre väčší zápal, energia, agresivita. Musíme hrať futbal, na ktorý sa bude dať pozerať. Peším futbalom sa nikam nedostaneme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Chovanec #ŠK Slovan Bratislava