Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas v Kyjeve bude iný, veria hráči i tréner

Veľká sláva to nebola. Slovenskí futbaloví reprezentanti sa herne trápili s Maltou, ktorá je pod nimi v rebríčku FIFA vyše 100 miest.

05.09.2014 18:22
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata

Najpotešiteľnejší po kvalifikačnej generálke je fakt, že po bezmála šiestich rokoch Slováci vyhrali konečne aj v Žiline a prerušili hrozivú sériu.

Aj tréner Ján Kozák sa tešil z výhry, ale zároveň dodával, že čakal viac. „Vyhrali sme, to ma teší, ale pocit z hry nebol najlepší,“ priznal.

Podľa neho sa zápas od prvej chvíle nevyvíjal tak, ako si predstavoval. „Súper, ako sme predpokladali, zodpovedne bránil, bol dobre organizovaný a vpredu mal aj rýchleho útočníka. Museli sme si dať pozor, aby sme neurobili chybu a nedostali gól. Mali sme hru pod kontrolou a prevahu, vo finálnej fáze sme sa nevedeli v zhustenej obrane presadiť. Chýbala aj streľba zo stredných vzdialeností. Vypracovali sme si málo šancí a zápas nás stál veľa síl,“ komentoval stretnutie Kozák.

Slováci sa dočkali gólu len raz, dal ho Adam Nemec krátko pred odchodom do šatne na prestávku. Nič podstatné sa však v ich hre nezmenilo, osud zápasu bol do konca otvorený. „Ak takého húževnatého súpera nezlomíte dvoma gólmi, do poslednej minúty ide za dobrým výsledkom,“ dodal kouč.

Pripomenul, že európsky futbal sa vyrovnáva a vyhrať akýkoľvek medzištátny zápas je ťažké. „Hráči zápas neodflákli, hrali poctivo, ale naša kvalita asi nie je na takej úrovni, aby sme sa dokázali presadiť do zhustenej obrany. Nie je to však jednoduché, s tým majú problém aj iné tímy,“ skonštatoval Kozák.

Tréner i hráči po zápase zdôrazňovali, že pondelkový súboj v Kyjeve bude iný, najmä čo sa týka kvality slovenského výkonu. „Som rád, že som dostal šancu, ale neteší ma, že sme sa neukázali v lepšom svetle,“ zdôraznil Filip Kiss, ktorý sa trochu prekvapujúco objavil v základnej zostave.

Kiss pripomenul, že mužstvo má tri dni, aby sa dobre pripravovalo na Ukrajinu. „Musíme si vyvetrať hlavy a poučiť sa z chýb, aby sme v pondelok hrali lepšie.“ Na otázku, či sa to dá za krátky čas zmeniť, zareagoval:

„Určite sa dá. Pôjde o viac ako s Maltou. Musíme pridať, to som videl aj na sebe. Najmä druhý polčas sme sa prispôsobili Malte, jej štýlu hry. Potrebovali sme vyhrať, aby sme sa chytili. Každý deň i každý zápas je iný.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Medzinárodná futbalová federácia FIFA