Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci v generálke na Slovensko vyhrali, Argentínčania zdolali Nemcov

Futbalisti Ukrajiny zvíťazili v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí nad Moldavskom tesne 1:0.

03.09.2014 22:49 , aktualizované: 23:05
Sergio Agüero, Manuel Neuer Foto: ,
Brankára Nemecka Manuela Neuera prekonal aj argentínsky kanonier Sergio Agüero.
debata

Jediný gól strelil na Olympijskom štadióne v Kyjeve v 63. min striedajúci Roman Bezus. Zverencom trénera Michaila Fomenka tak aspoň pokiaľ ide o výsledok vyšla generálka na začínajúcu sa kvalifikáciu o postup na ME 2016 do Francúzska, v ktorej si na úvod zmerajú sily s reprezentáciou Slovenska. Tento duel C-skupiny sa uskutoční v pondelok 8. septembra o 20.45 h SELČ tiež v metropole Ukrajiny.

„Radno zdôrazniť, že prípravný zápas je vždy niečo iné ako súťažný. Až kvalifikačný súboj proti Slovákom teda poskytne všetky odpovede. Dnes nám chýbali piati hráči a k tomu sa zranil Tymoščuk. Uvidíme, či mu zdravotný stav umožní najbližšie nastúpiť. Nováčikovia sa dobre chopili zodpovednosti, vyzdvihujem ich výkony. Potrebovali sme sa zladiť a oživiť si princípy, ktoré forsírujeme,“ povedal podľa webu Championat na margo stredajšieho duelu tréner Ukrajincov Michail Fomenko.

Hráči Argentíny zdolali v repríze finálového stretnutia v júli skončených majstrovstiev sveta vo futbale Nemecko na jeho pôde v Düsseldorfe 4:2 a revanšovali sa tak za prehru 0:1 po predĺžení na brazílskom šampionáte. „Albicelestes“ aj bez zranenéhho Lionela Messiho viedli v 50. min už 4:0. Domáci úradujúci majstri sveta, nehrajúci v najsilnejšom zložení, zvládli potom už iba skorigovať výsledok tohto medzištátneho prípravného zápasu na konečných 2:4.

Futbalisti Česka podľahli v stredajšom prípravnom dueli v Prahe výberu USA 0:1. Jediný gól stretnutia strelil na Letnej 27-ročný hráč francúzskeho Nantes Alejandro Bedoya. Nový tréner ČR Pavel Vrba stále čaká na prvý triumf v pozícii šéfa realizačného tímu

Prípravné stretnutia:

KYJEV Ukrajina – Moldavsko 1:0 (0:0)
Gól: 63. Bezus
Ukrajina: Pjatov – Rakickij, Fedeckij, Ševčuk (46. Makarenko), Kučer – Stepanenko, Galovskij (46. Gromov), Gusev (75. Morozjuk), Tymoščuk (26. Kovaľčuk) – Zozuľa (64. Gladkyj), Jarmolenko (46. Bezus)

CHIMKI
Rusko – Azerbajdžan 4:0 (3:0)
Góly: 6. a 12. Keržakov, 41. Ignaševič, 81. Granat

MATREI (Rak.)
Litva – Spojené arabské emiráty 1:1 (1:0)
Góly: 41. Matulevičius – 90.+ Sanqour

RIGA
Lotyšsko – Arménsko 2:0 (1:0)
Góly: 16. a 75. Sabala

ODENSE
Dánsko – Turecko 1:2 (1:0)
Góly: 35. Agger (z pok. kopu) – 55. Sahan, 90.+ Tufan

PRAHA
Česko – USA 0:1 (0:1)
Gól: 39. Bedoya

LONDÝN
Anglicko – Nórsko 1:0 (0:0)
Gól: 68. Rooney (z pok. kopu)

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #argentínska futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia #ukrajinská futbalová reprezentácia