Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stávkové kancelárie v tom majú jasno: Moyesa čoskoro vyhodia

Neúspešná sezóna v podaní futbalistov Manchestru United bude mať už čoskoro prvé následky. Podľa správ žurnalistov z Britských ostrovov hrozí trénerovi červených diablov Davidovi Moyesovi vyhadzov.

21.04.2014 18:32
David Moyes Foto: ,
Utrápená tvár Davida Moyesa.
debata

Škótsky kouč údajne nedobrovoľne opustí post šéfa realizačného tímu 20-násobného anglického šampióna ešte pred koncom tejto sezóny. Vedenie Manchestru United zatiaľ nekomentovalo tieto tvrdenia, ale britské stávkové kancelárie už vypísali kurzy a výrazne favorizujú odchod Moyesa pred jeho zotrvaním vo funkcii. United sú momentálne na siedmom mieste v Premier League. V nedeľu prehrali s FC Everton 0:2 a prvýkrát po 19 rokoch sa nepredstavia v Lige majstrov.

Päťdsesiatročný Moyes nahradil po minulom ročníku skúseného krajana Sira Alexa Fergusona, ktorý ukončil pôsobenie na lavičke klubu z Old Traffordu po takmer 27 rokoch. Moyes podpísal s Manchestrom United zmluvu na šesť rokov, ale zdá sa, že vo funkcii nevydrží ani jeden rok. Manchester United pod jeho vedením stroskotal vo štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 na Bayerne Mníchov.

Kormidelníkovi vyčítajú najmä, že takmer s totožným kádrom, ktorý mal k dispozícii Ferguson, výrazne zaostáva za svojím predchodcom. United nazbierali v najvyššej anglickej súťaži už 11 prehier z toho až šesťkrát boli neúspešní na domácom trávniku. Za vedúcim FC Liverpool zaostávajú tri kolá pred koncom o priepastných 23 bodov, na miestenku v predkole LM 2014/2015 majú 13-bodové manko.

Mizériu Manchestru United dokumentuje aj bilancia v roku 2014, diabli prehrali desať z 22 súťažných duelov. V dlhodobej domácej súťaži to vyzerá na najhoršie umiestnenie klubu od roku 1990.

Britské médiá avizujú, že Davida Moyesa by na lavičke mohla dočasne nahradiť klubová legenda Ryan Giggs. Štyridsaťročný Walesan je stále aktívny hráč. Po tejto sezóne by mohol prebrať United jeden z dvojice Louis van Gaal, Jürgen Klopp.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #David Moyes